Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODGORICA

Crnogorska policija pronašla krivce za incident kod hrvatskog veleposlanstva

Opposition supporters celebrate election victory in Podgorica
GORAN TOMASEVIC/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
12.11.2020.
u 10:28

Trobojnica je u Crnoj Gori i simbol prosvjednih šetnji koje je nakon večernjih molitvi organizirala Srpska pravoslavna crkva tijekom cijele godine protiveći se zakonu o slobodi vjeroispovijesti za koji je tvrdila da je „paravan za oduzimanje crkvene imovine u Crnoj Gori“

Crnogorska policija priopćila je u četvrtak da je pronašla i saslušala dvije osobe osumnjičene za postavljanje zastave Srbije na ogradu veleposlanstva Republike Hrvatske u Podgorici, a za trećom, koja je sve to snimala, još se traga.

“Sinoć oko 22 sata, tri osobe pokušale su na objektu veleposlanstva Hrvatske raširiti trobojnicu. Policija je pronašla Mitra Raičevića (24) i Slavka Konatara (26), a treća osoba koja je bila s njima u društvu pobjegla je prije dolaska policije i u tijeku je njegova identifikacija”, priopćeno je iz Uprave policije Crne Gore.

Njih dvojica su, nakon što su saslušani u policiji, pušteni na slobodu po nalogu tužitelja. Kako je priopćeno, u tijeku su policijsko-tužiteljske radnje u istražnom postupku.

Crnogorski mediji izvijestili su ranije kako su nepoznate osobe u srijedu kasno navečer razvili srbijansku zastavu na ogradi hrvatskog veleposlanstva u Podgorici, te da je zastava postavljena poslije 22 sata kada je na snazi policijski sat u glavnom gradu Crne Gore.

Za sada nema političkih reakcija na ovaj izgred.

Na fotografiji koju je objavio portal Analitika vidi se kako dvije osobe učvršćuju zastavu na ogradu veleposlanstva, a treća taj čin snima.

Trobojnica je u Crnoj Gori i simbol prosvjednih šetnji koje je nakon večernjih molitvi organizirala Srpska pravoslavna crkva tijekom cijele godine protiveći se zakonu o slobodi vjeroispovijesti za koji je tvrdila da je „paravan za oduzimanje crkvene imovine u Crnoj Gori“.

Na energiji tih prosvjeda kreirana je prosrpska koalicija „Za budućnost Crne Gore“, koju je predvodio sadašnji mandatar Zdravko Krivokapić i ona je s druge dvije oporbene koalicije „Mir je naša nacija“, Alekse Bečića i „Crno na bijelo“, Dritana Abazovića, nakon 30 godina smijenila Demokratsku partiju socijalista  Mila Đukanovića s vlasti.

Odmah nakon izbora 30. kolovoza dogodili su se međunacionalni incidenti u Pljevljima, gdje su nekoliko dana ispisivani uvredljivi grafiti na kućama i objektima u tom gradu u kojima žive i rade Bošnjaci.  

Komentara 24

DU
Deleted user
09:51 12.11.2020.

Ne razumijem ljude kojima pomažeš, daješ da se usele u tvoju državu, a onda im oni ubiju prijestokonasljednika u Sarajevu, a imaju svoju državu. Još gore, Crna gora je bila saveznica Srbije i bitkom kod Mojkovca 1916. godine, pobijedila je Austrougarsku vojsku uz strahovite gubitke i patnje, da bi srpsku vojsku spasila od potpunog fizičkog uništenja. Potom je da nebi bila uništena CG morala kapitulirati. Kada su Saveznici počeli pobjeđivati i napredovati, srpska vojska iza njih ulazi u CG, okupira svog dojučerašnjeg saveznika, a one koji traže samostalnu CG masakrira. Pobijeni su svi Crnogorci koji su svoju državu tražili i popaljeno je oko 3000 crnogorskih kuća. Crnogorskoj samostalnoj(autokefalnoj crkvi oduzeta je imovina i data srpskoj pravoslavnoj crkvi , to je istina.

Avatar Idler
Idler
09:44 12.11.2020.

Francek fala po tisuću put 😀

Avatar manjejeviše
manjejeviše
09:36 12.11.2020.

Vješale su se stare srpske zastave od prije II sv. rata po Sarajevu 80-ih bez ikakvih problema pa kako neće danas u C. Gori. Srbi su mogli prije a mogu i danas što god hoće i gdje god hoće osim na Kosovu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije