Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traže donora

Ima najbolju medicinsku skrb, ali ne i podudarnog donora

Melita Krstulovic Opara
Obiteljski album
09.05.2013.
u 13:13

Ovoj četrdesetčetverogodišnjoj Amerikanki našeg porijekla, majci dvoje djece (7 i 12 godina) i supruzi Splićanina Nevena Krstulovića-Opare, jedina nada za preživljavanje je pronalazak osobe sa srodnom genetskom slikom.

Zaklada Ana Rukavina u petak u Šibeniku, subotu u Splitu, a u nedjelju u Supetru organizira akcije upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Riječ je o akciji u koju velike nade polaže obitelj Melite Krstulović-Opara iz SAD-a, kćer naših emigranata Mirjane i Ive Serdar, kojoj je pred par tjedana dijagnosticirana akutna leukemija.

Ovoj četrdesetčetverogodišnjoj Amerikanki našeg porijekla, majci dvoje djece (7 i 12 godina) i supruzi Splićanina Nevena Krstulovića-Opare, jedina nada za preživljavanje je pronalazak osobe sa srodnom genetskom slikom. Pronalaskom podudarne osobe, metodom temeljenom na transplantaciji krvi, omogućilo bi se ozdravljenje. Kako su šanse za pronalaženje podudarne osobe najveće u istoj etničkoj skupini, odnosno Hrvatima, već su među katoličkim misijama u SADu pokrenute akcije pronalaženja srodnog donora.

Ipak, uza svo znanje i tehnološke mogućnosti Kalifornijske bolnice „City of Hope Comprehensive Cancer Center (Duarte)“, na kraju se sve nade svode na domovinu naših emigranata, Hrvatsku.

-Ako želite pomoći, dovoljno je da ste između 18 i 40 godina starosti te da se upišete u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u navedenim terminima. Također upis se može svakodnevno obaviti na zagrebačkom Rebru – poziva dr. Lovrfe Krstulović–Opara, profesor na splitskom FESB-u, brat Melitinog supruga.

Humanitarne akcije u Hrvatskoj uglavnom se organiziraju zbog prikupljanja novca, a gospođa Melita ima najbolju medicinsku skrb na svijetu koja joj ne znači ništa bez odgovarajućeg donora. Svaka akcija Zaklade Ana Rukavina nosi poruku – lijek je u nama. - Pomozimo svi zajedno Meliti da se izbori za svoj život i da ponovno zagrli svoje sinove Marka i Anthonya. Što nas se više priključi ovoj akciji, veće su mogućnosti da se nađe donor. Nikada se ne zna, možda ste upravo Vi osoba koja će Meliti dati život – poručuje dr. Krstulović – Opara.

>>Otok: 65 osoba registriralo se za davanje matičnih stanica

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije