Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OZLIJEĐENA 22 POLICAJCA

Ilegalni tulumi diljem Londona: Policija opet napadnuta, automobili uništeni

Prosvjed u Londonu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
26.06.2020.
u 10:37

Dodatni policajci angažirani su na ulicama u četvrtak navečer, no ponovno su napadnuti u Notting Hillu u zapadnom Londonu, gdje su se održali brojni neprijavljeni glazbeni događaji.

Britanski policajci napadnuti su dok su pokušavali rastjerati ilegalni noćni tulum u zapadnom dijelu Londona, drugi takav incident u dva dana. 

U vrijeme kad Velika Britanija ublažava stroge mjere karantene, policija se mora nositi s brojnim ilegalnim tulumima diljem zemlje.

"Znamo da su tijekom mjeseci ograničenja ljudi postali frustrirani i da se žele družiti, no ove ilegalne zabave očigledno nisu dopustive", rekao je ministar okoliša George Eustice Sky Newsu.

"Napadi na policiju koje smo vidjeli ovaj tjedan također su neprihvatljivi", rekao je.

U srijedu tijekom noći, 22 policajca su ozlijeđena, a brojni policijski automobili vandalizirani kad je izbio sukob na neprijavljenom glazbenom događaju u Brixtonu u južnom Londonu.

Dodatni policajci angažirani su na ulicama u četvrtak navečer, no ponovno su napadnuti u Notting Hillu u zapadnom Londonu, gdje su se održali brojni neprijavljeni glazbeni događaji.

"Predmeti su bacani na policajce", rekla je policija na Twitteru. "Takvo ponašanje ili bilo kakvo nasilje neće biti tolerirani."

Ministrica unutarnjih poslova Priti Patel opisala je scene u srijedu kao "užasne", dok je glasnogovornik premijera Borisa Johnsona nazvao nasilje protiv policije groznim.

Ključne riječi

Komentara 2

NL
ne_lupetkajte
15:46 27.06.2020.

Opet hrpenda lazi. Policiju ne napadaju oni koji prave tulume ili imaju sa njima veze. Policiju napadaju maskirani tipovi koji uzvikuju alahu ekbar, zato policija i reagira tako mrljavo.

SI
sisavac
10:48 26.06.2020.

nigdje ne piše jel su to narodnjaci, koje kod nas jedine krive za koronu... očito rave party nema ovakvih učinaka... niti tehno. klasična glazba još manje. nema veze što su slušači ušli u 90-te... nekad ste se smijali 'ilegalnim tulumima' u teheranu, a sad vidimo da ni london nije toga pošteđen. jedni imaju vjersku policiju, drugi medicinsko-političku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije