Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODEBLJI DOSIJE

Zlostavljao trudnu djevojku i demolirao stan. Izgubila je bebu, a njemu je dosuđeno 10 mjeseci zatvora

ilustracija
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
11.04.2017.
u 11:09

Svjestan sam da sam osuđivana osoba, ali kunem se da više nemam namjeru činiti kaznena djela, rekao je osuđivani ubojica

– Pazi da te ne porežem – vikao je osuđivani ubojica Igor Huseini (29) na svoju godinu dana mlađu djevojku istodobno prema njoj mašući vojnim nožem dužine 35 centimetara. Bili su tada sami u podstanarskom stanu u Sesvetama. Prije nego što je počeo mahati nožem, dugo su se svađali, vikali jedno na drugo, naguravali. Znao je da je trudna, ali tu se nije zaustavio. Zgrabio ju je rukama i najprije ugrizao za šaku, a potom i za stražnji dio glave. Djevojka je tada skoro pala na pod, ali se u zadnji čas uspjela pridržati za stolac. Ne zadugo, jer je Huseini naglo gurnuo stolac nakon čega je pala na pod. Ipak, uspjela se pridići i ponovno sjesti. Tada je poludio. “Nabio” ju je koljenom u tijelo i zgrabio veliki nož kojim ju je počeo nekontrolirano udarati.

Bijes je u jednom trenutku s nje prebacio na stvari u stanu. Nogama i rukama počeo je nabijati po kuhinjskim vratima, koja je potpuno polomio. Ništa bolje nisu prošla ni ulazna vrata stana koja je također potpuno demolirao, baš kao i noćni ormarić u spavaćoj sobi. Potom je razbio i veliko zidno zrcalo, a na kraju i umivaonik.

Dok je on po stanu iskaljivao bijes, prestravljena 28-godišnjakinja uspjela je nazvati policiju. Huseini je, kada je shvatio što je napravio, pobjegao iz stana, ali policija ga je ubrzo našla i privela. Dva i pol mjeseca nakon što je završio iza rešetaka na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu nepravomoćno je osuđen na deset mjeseci zatvora.

– Smatram se krivim za sve što mi se optužnicom stavlja na teret. Grizao sam je, tukao i prijetio nožem upravo na način kako je to opisano i ne želim sad to dodatno opisivati. Da, bio sam svjestan činjenice da je trudna – tim je riječima Igor Huseini odmah na početku suđenja priznao sve za što je bio optužen, što je sud na kraju i cijenio kao olakotnu okolnost. Ipak, kao otegotno je uzeta činjenica da je riječ o ubojici koji je 2008. godine na ulici brutalno pretukao Marka Blaževića (42) samo zato što se umiješao u svađu koju je vodio s tadašnjom djevojkom. Slomio mu je lubanju, zbog čega je Blažević pet dana kasnije preminuo u bolnici. Zbog toga je pravomoćno osuđen na osam godina i šest mjeseci, a to mu nije jedino kazneno djelo – osuđivan je i zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

– Svjestan sam da sam osuđivana osoba, ali kunem se da više nemam namjeru činiti kaznena djela, promijenio sam se. Čim izađem iz zatvora zaposlit ću se, imam već dogovoren jedan posao. Vlasniku stana ću nadoknaditi svu štetu za ono što sam uništio. Kad izađem iz zatvora živjet ću kod svoje majke, a mislim da trebate znati kako smo oštećena i ja i dalje u ljubavnoj vezi. Ona je također imala spontani pobačaj koji je prouzročen stresom koji je proživljavala nakon što me prijavila policiji, ali kad iziđem brinut ću se o njoj – govorio je sucu Milenku Đakoviću Igor Huseini pokušavajući tako apelirati na njega da mu izrekne uvjetnu kaznu ili mu kaznu zatvora zamjeni radom za opće dobro. Nije uspio, osuđen je, doduše nepravomoćno, na bezuvjetnu kaznu.

>> Zašto je mladić ubio ženu? Naložena je obdukcija, pretraga stanova i vozila...

>> Ubojica je koristio droge koje razaraju mozak. Takve supstancije uzimaju teroristi samoubojice

Komentara 5

DO
dopizdilomi
12:06 11.04.2017.

Njega pomilovati a suca poslati na 20 godina robije.

Avatar Orlando!
Orlando!
12:19 11.04.2017.

Nije baš ni ta sva svoja kad se ide naguravati i svađati, a na kraju i živjeti sa takvim likom.

BF
bf2
15:55 11.04.2017.

pravna država,nema što...ne znam zašto uopće gnjave tako uglednog člana društva kao što je dotični gospodin....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije