Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stiže novi vlasnik

IGM Turopolje za Ceste Sisak nudi nešto više od 20 mil. kuna

'13.09.2011., Sisak - Sisacko-moslavacka zupanija svoje udjele u poduzecu Ceste Sisak prdati ce IGM-u iz Turopolja.(ARHIVA)'
'Nikola Cutuk/PIXSELL'
14.09.2011.
u 11:30

Županija prodaje svojih 57,33 posto udjela u Cestama Sisak, a početna je cijena bila 20 milijuna kuna.

Krajem kolovoza istekao je i drugi, ponovljeni, javni natječaj za prodaju udjela Sisačko-moslavačke županije u tvrtki Ceste Sisak. Ovaj put natječaj je bio uspješan.

– Pristigla je jedna ponuda koja je odgovarala svim uvjetima natječaja. Riječ je o tvrtki IGM Turopolje iz Siska, čija je ponuda na prošlom natječaju bila s nepotpunom dokumentacijom, rekao nam je Željko Marjanović iz Županije koji je vodio natječaj.

Ova tvrtka sa sjedištem u Sisku za 57,33 posto županijskog udjela u Cestama Sisak ponudila je 20.037.007,13 kuna, dok je početna cijena bila 20 milijuna kuna. Na prvi natječaj, u lipnju, pristigle su dvije ponude, a osim one IGM Turopolja ponudu je dao i Mijo Rimac, no ni jedna nije tada ispunjavala uvjete natječaja. Sukladno Društvenom ugovoru tvrtke, sada slijedi postupak po kojem po istim uvjetima kao i IGM Turopolje, županijski udio u Cestama Sisak može kupiti bilo koji od sadašnjih udjelničara te tvrtke, s obzirom na to da suvlasnici imaju pravo prvokupa u slučaju prodaje bilo kojeg dijela dionica. Do kraja rujna tako će svi sadašnji vlasnici poslovnih udjela Cesta Sisak moći kupiti i županijski udio po cijeni od 20.037.007,13 kuna, uz dostavu određene dokumentacije te bezuvjetne bankarske garancije na iznos od milijun kuna. Konačnu odluku o prodaji donosi Županijska skupština, a njena se odluka očekuje sredinom listopada, kada će županija biti bogatija za 20 milijuna kuna.

Tvrtka IGM Turopolje osnovana je lani u listopadu i registrirana je u Sisku, na adresi Trg Ljudevita Posavskog 3. Direktor je Silvio Kobeščak iz Zagreba, koji Ceste Sisak smatra dobrom investicijom.

– Tvrtka je interesantna. Solidna je prilika za investiciju, ima dobar položaj i s gospodarskog pogleda je interesantna – rekao nam je direktor tvrtke Silvio Kobeščak koji nije htio prejudicirati mogućnost da netko od suvlasnika kupi tvrtku po njihovim uvjetima. Podsjetimo, prije nekoliko godina županija je, pod izlikom očuvanja tvrtke od torbara, kupovala udjele od radnika, a sada te udjele prodaje. Kao jedan od mogućih kupaca spominjao se i bivši sisački gradonačelnik Darko Pavlak.

Komentara 2

Avatar Stralis
Stralis
14:30 14.09.2011.

Neće županija biti bogatija za 20 milijuna kuna, već siromašnija za puno vrijednije poduzeće od tih mizernih 20 milijuna kuna. Firma nema niti godinu dana a već ima toliku količinu novca za kupovinu druge firme. Pošteno.

TR
trlepastuhovic
08:02 15.09.2011.

Mozda su Pavlakovi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije