Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sankcije

IAEA usvojila rezoluciju protiv Irana, do ožujka traži odgovore

iaea, iran
AFP/PIXSELL
19.11.2011.
u 16:43

Vijeće guvernera 35 zemalja članica Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) usvojilo je u petak navečer s 32 glasa „za“ i dva „protiv“, i to Kube i Ekvadora, rezoluciju protiv Irana.

BEČ – Vijeće guvernera 35 zemalja članica Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) usvojilo je u petak navečer s 32 glasa „za“ i dva „protiv“, i to Kube i Ekvadora, rezoluciju protiv Irana.

U rezoluciji je izražena „duboka i povećana zabrinutost“ IAEA za iranski nuklearni program. Svjetske velesile, Rusija, Kina i SAD-e dijele isti stav da Iran ne smije razvijati nuklearno oružje

Od Irana se traži da do ožujka iduće godine IAEA dostavi odgovore na sva „otvorena pitanja“, navedena u nedavnom izvješću agencije.

U svojoj rezoluciji IAEA navodi da više nije mogla ignorirati dokaze o tome da Iran u tajnosti pokušava proizvesti nuklearno oružje.

Austrijski mediji navode da u rezoluciji nisu predviđene nikakve kaznene mjere.

Izraelski veleposlanik pri IAEA Ehud Azulay je rekao u Beču kako se je očekivala „stroža“ rezolucija od one koja je usvojena.

Predstavnik Irana pri IAEA Ali Soltaniyeh je rekao kako je njihov u Beču ubijeni znanstvenik za nuklearnu energiju odmah je postao meta terorističkih skupina i tajnih službi Izraela i SAD-a, čim je došao na listu IAEA-e.

 

Ključne riječi

Komentara 25

OB
-obrisani-
17:16 19.11.2011.

Ako CKG cionisti-kauboji-gusari zavladaju Iranom onda su gotovi i Kinezi i Rusi i cijeli ostali slobodni svijet. To je kraj suverenih drzava. Centar svijeta ce postati Tel Aviv.

OB
-obrisani-
17:21 19.11.2011.

Kud srece da Iran razvije A-bombu prije ozhujka.

MC
Marsijan@c6
01:38 20.11.2011.

UKIP Nigel Farage - How dare you tell the Italian and Greek people what to do !!! Nov 2011 -YouTube

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije