Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jahte pobjegle

I oni svog Linića imaju - inspektori u draguljarnicama i barovima

jahta (1)
YouTube screenshot
05.08.2013.
u 08:55

Kao da je porezna kontrola ušla u najpoznatije lokale i restorane u Dubrovniku, Opatiji, Hvaru...

RIM – Capri, Portofino, Porto Cervo, Porto Rotondo, Santa Margherita Ligure.... Najpoznatija talijanska ljetovališta pročešljala je ovog vikenda inspekcija agencije za prikupljanje poreza. Kontrolirala je račune u noćnim lokalima, restoranima, diskoklubovima, draguljarnicama itd. Kao da je porezna kontrola ušla u najpoznatije lokale i restorane u Dubrovniku, Opatiji, Hvaru...

Na otoku Capriju kontrolirano je 15 ugostiteljskih objekata, u Porto Cervu i Porto Rotondu na Sardiniji 14 lokala, u Portofinu i Santa Margheriti Ligure 10, u regiji Pugli 36, zatim na Siciliji u Taormini, Cefalù, Cataniji itd. Usred  ljetne sezone i tijekom vikenda u kojem bi se trebale ostvariti najveće zarade, financijska inspekcija provjeravala je poslovanje i prije svega izdavanje računa čuvenih okupljališta tzv. poznatih, ali i manje poznatih a bogatih, ličnosti. Iz nekih mjesta, kao na primjer iz Porto Cerva na Sardiniji gdje se nalazi sjedište čuvenih lokala kao što je „Billionaire“ Flavia Briatorea, utekle su velike jahte pred financijskim stražarima.

Što su činili inspektori? U noćne lokale, restorane, barove itd., čiji su vlasnici prijavljivali sumnjivo mali porez, ušli su kontrolirati dnevni utrožak. Cijeli dan proveli su u lokalu, koji je u njiovoj prisutnosti, trebao izdavati račune, te su dnevni prihod usporedili s onim od prethodnog dana. Ako su iznosi bili znatno različiti zna se da je vlasnik uslužne djelatnosti utajio porez.

Prema novim zakonima u borbi protiv utajivača poreza, financijska agencija ima mogućnost usporediti standard života vlasnika nekog lokala s njegovom poreznom prijavom i ako živi na mnogo višoj razini od one koju bi mogao uživati s prijavljenim prihodom, onda se otvaraju dodatne kontrole i eventualni prekršajni postupci.

Nitko nije prosvjedovao protiv takvih kontrola, a naročito se ne govori kako bi se s njima protjeralo turiste. Jer, i turisti su na taj način zaštičeniji od prevaranata. Iz Poro Cerva su, očito, pobjegli oni vlasnici jahti koji su ih mogli kupiti ne baš poštenom zaradom.

>>Fiskalne račune izdaju i u javnom WC-u na plaži!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije