Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ospice u Hrvatskoj

HZJZ: Službeno imamo devet prijava oboljelih, no znamo da je oboljelih više

cijepljenje
Foto: Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL
27.01.2015.
u 11:47

Nakon što je epidemija ospica ove sezone već pogodila Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu, ospice su stigle i u Hrvatsku

Nakon što je epidemija ospica ove sezone već pogodila susjednu Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu, ospice su stigle i u Hrvatsku, javlja Novi list.

Ove je godine, naime, u Hrvatskoj zabilježeno devet novoprijavljenih slučajeva ospica.

– Službeno imamo devet prijava oboljelih, no na temelju informacija s terena znamo da je oboljelih više – kažu u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo( HZJZ-u).

U HZJZ-u su rekli da su se neki od oboljelih zarazili izvan Hrvatske, a potom infekciju prenijeli na svoje bliske kontakte koji nemaju imunitet, što znači da nisu ospice preboljeli, niti su cijepljeni protiv njih, javlja Novi list.

Cijeli članak možete čitati ovdje

>> Odbili cijepiti dijete pa moraju birati – ili 2000 kn kazne ili tjedan dana zatvora 

>> Ospice u BiH i Sloveniji, liječnici pozivaju roditelje: Cijepite djecu

Komentara 6

DU
Deleted user
14:45 27.01.2015.

Pojačati kontrole, povećati kazne koje naplaćivati višekratno dok god dijete ne bude cijepljeno! Svjetina nije dovoljno inteligentna i prosvijećena donositi samostalno ovakve odluke i zato postoji potreba da to država regulira. Ustavni sud je jasno rekao kako ne postoji ustavna osnova za odbijanje cijepljenja. Molim nadležne da se pridržavaju zakona ove države i odluke Ustavnog suda RH.

LU
lukabulic
12:08 27.01.2015.

zašto se koristi ovo pismo snježane kordić kad znsamo da nam namijerno izjednačave i jezik i pismo s srbijanskim ili ruskim -ospisi treba cijepiti imamo ndevet bolennih ili devet mladih pacijenata -slučajeva ili bolesnih a ne di treba i netreba di treba i netreba koriste se ti srpskoruski ljeti njeti ljeli sanjeli - za boga miloga pišimo svojim lipim pismom i jezikom divanimo-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije