Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Slijepo crijevo'

HŽ ukida sve vlakove za Dalmaciju jer ih nema tko voziti

nagibni vlak
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
19.03.2015.
u 21:22

Umjesto vlakova, između Zagreba i Splita vozili bi autobusi pa bi se putnici uz kartu za vlak putovali autocestom

Split i čitava Dalmacija mogli bi za nekoliko dana postati slijepo crijevo željeznice u Europi jer je uprava Putničkog prijevoza pokrenula proceduru ukidanja svih vlakova za taj grad, javljaju 24 sata.

Umjesto vlakova, između Zagreba i Splita vozili bi autobusi pa bi se putnici uz kartu za vlak putovali autocestom. Uprava Putničkog prijevoza poslala je ovaj prijedlog na mišljenje sindikatima, no i bez njih mogu donijeti odluku da se svi vlakovi ukinu.

A vlakovi se ukidaju zato što ih nema tko voziti. HŽ je kroz restruktutiranje podijelio poticajne otpremnine za odlazak 154 strojovođa, a ovi koji su ostali doslovce nemaju kad iskoristiti svoj godišnji odmor. Sad im se nagomilalo toliko "starog" godišnjeg odmora iz 2014. da ga ne mogu iskoristiti u zakonskom roku do kraja lipnja, a da ne ugroze putnički prijevoz.

- Ako sve ostane ovako kao što je sad, Dalmacija će ostati bez putničkih vlakova u najboljem slučaju do kraja godine, kazao je Dalibor Petrović iz Sindikata strojovođa Hrvatske.

>> Milanovićevi vlakovi do izbora, a pruge 
za neke druge vlade

Komentara 59

DA
Djeca_Arbata
21:50 19.03.2015.

Pa neka ih vozi Siniša Hajdaš Dončić poznatiji kao ministar željeznice gdje se " juri trideset na sat" ...

Avatar docCL
docCL
21:55 19.03.2015.

Krasna Vlada i njen sef Milanovic koji cirkusira i napuhava se ko zaba, a nesposoban je osigurati zeljeznicku vezu izmedu Zagreba i Splita u 21. stoljecu. Milanovicu ko ti je opet kriv za ovo? Mozda Kolinda?

MK
MKGRA
22:02 19.03.2015.

Pod hitno ministre iz Dalmacije a ima ih(grcic,bauk,ostojic) na kurs za strojovođu pa kada idu kući neka voze vlak uštedjeti cemo na autima a i nešto zaraditi jer ce prevoziti turiste a mogu im priključiti i Sanadera bolje da vozii vlak (a bio bi sigurno pun) nego da sjedi bezposlen u remetincu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije