Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMOĆ GOSPODARSTVU

HUP: Neugodno smo iznenađeni nagađanjima o izdvajanju pojedinih poduzetnika iz mjera Vlade

Hrvatska udruga poslodavaca
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
02.03.2023.
u 17:18

Vladine mjere za pomoć gospodarstvu i uključivanje poslodavaca u izradu novog paketa mjera naišlo je na odobravanje HUP-a. Međutim, ističu svoje nezadovoljstvo mogućim isključivanjem pojedinih poduzetnika iz najavljenih mjera. Ističu kako su ove mjere ključne za jačanje ekonomije, rast plaća i BDP-a

Iz Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) danas su priopćili kako pozdravljaju najavu Vlade o nastavku mjera za pomoć gospodarstvu, kao i uključivanje poslodavaca u izradu novog paketa mjera. No neugodno su, tvrde, iznenađeni medijskim nagađanjima o potencijalnom izdvajanju pojedinih poduzetnika iz najavljenih mjera te smo uvjereni da bi takvo rješenje bilo duboko nepravedno i neprovedivo.

- Pravovremeno donošenje uvjeta, koji će biti na snazi nakon 31. ožujka, od velike je važnosti za gospodarstvo kako bi kompanije mogle planirati daljnji tijek poslovne godine. Stabilnost i predvidljivost poslovanja ključ su za nastavak rasta investicija, plaća i zapošljavanja - poručuju. Uz smanjivanje prosječne limitirane cijene za električnu energiju članice HUP-a ističu potrebu za nastavkom subvencija za plin. Velik broj proizvodnih kompanija traži i da se u ovaj krug mjera uključe subvencije za tehnološku paru, koja je u potpunosti bila izostavljena iz dosadašnjih mjera a predstavlja velik i neopravdan trošak za prerađivačku industriju.

- Detalje prijedloga HUP će iznijeti na direktnim razgovorima s predstavnicima Vlade, kao i kvalitetna rješenja drugih članica EU - najavljuju. Ističu kako je pravovremeno donošenje mjera i osiguranje predvidljivosti i stabilnosti osobito je važno u okolnostima prijeteće krize, a kako bi se domaća ekonomija mogla snažnije boriti sa svim izazovima koje donosi poslovanje na izuzetno nestabilnom tržištu. Mjere su u ovom trenutku ključne i za zadržavanje i jačanje konkurentnosti domaće ekonomije, osobito nakon ulaska u eurozonu i schengenski prostor. Bez snažnog gospodarstva nema ni rasta plaća ni rasta BDP-a, poručili su.

>> VIDEO: U strahu pred moćnim susjedom: Finska počela gradnju ograde na granici s Rusijom

Komentara 3

DU
Deleted user
18:24 02.03.2023.

I mi kuoci smo neugodno bili iznenađenji odbijanjem davanja informacija. Ko ih....

ME
MehutoGonzales
18:36 02.03.2023.

Ekipa može manipulirati cijenama i dizatinih kako ih volja a ne žele poslat excelicu svakog ponedelka. Pa skinite im potpore pa kad vide da ih ta excica košta par stotina tisuća nečega.... opet će se od naroda naplatiti. A HUP...b lj a k ....

SV
sven222
19:44 02.03.2023.

To bi bila prava odluka..već sam i sam govorio da država treba svima koji će tražiti potporu naložiti da dostave cijene 31.12.,2.1. i 15. 1. pa da dokažu da su konvenciju obavili kako treba. To jedino može opametiti sve koji hoće muljati!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije