Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAZNA Uefa još jednom blagonaklona prema modrima

Huligani olakšali Dinamo za 200 tisuća eura

11.12.2008.
u 16:26

Dinamo je stigao do novog rekorda. Disciplinska komisija Uefe odredila je kaznu za maksimirski klub zbog divljanja navijača u Udinama. Kazna je rekordna, Dinamo će za bakljadu na stadionu Friuli platiti kaznu od 200.000 eura.

Dinamo bez sreće i znanja u Udinama

Bandić se ispričao gradonačelniku Udina


Barišić: Ako je Dinamo izvorište nereda i zla, ukinimo ga!

Galerija: Dinamo bez sreće i znanja u Udinama

Dinamo zaprepašten
- Osobno sam zaprepašten i zatečen visinom novčane kazne. Prema mojim saznanjima nijedan klub za slične incidente nije kažnjen tako drastičnom financijskom kaznom. Vezano za detalje o kazni, do daljnjeg nemamo komentara - izjavio je direktor Damir Vrbanović koji je cijeli dan bio uz telefon i čekao vijesti iz Nyona.

I dočekao je vijest kojoj se nimalo nije obradovao. Iako ovako visokom novčanom kaznom Uefa jako rijetko ili gotovo nikad ne kažnjava, dovoljna je to opomena navijačima za sljedeće susrete. Jer, iznad ove, u slučaju novih problema, postoji samo jedna gora kazna, a to je izbacivanje iz europskih klupskih natjecanja.

Uefi je dosadilo nakon svake europske utakmice odlučivati o kaznama Dinamu i više nemaju milosti. Bila je prilično blagonaklona prema plavima zbog divljanja navijača u Pragu, ali Dinamova sreća tada je bila što su neredi bili u gradu, izvan stadiona, pa je zbog toga kazna bila samo 10.000 eura. U Udinama je bakljama zasipan teren, utakmica je bila prekinuta i jasno je da je kazna morala biti velika.

Iako, s druge strane, može se sve to gledati i optimističnije. Već sada je Dinamo mogao biti izbačen, a kaznu će ipak moći platiti.

BBB po Playboyu - glupi
Zbog navijača Hajduk je kažnjen za susret s Deportivom. Kazna je bila 50.000 eura i zabrana dolaska navijača na dvije gostujuće utakmice. Dinamo bi možda radije takvu kaznu, jer navijači mu ionako rade velike probleme, pogotovo na gostovanjima gdje su kontrole manje, a na utakmice mogu i oni kojima je to zabranjeno u Hrvatskoj.

A kakvi su to navijači koji gađaju i svoje igrače kao što su gađali Šokotu i Bišćana kad su ih molili da se smire?

Njemački Playboy proveo je dan s BBB-ima uoči susreta s Hajdukom i zaključio je u reportaži na pet stranica da su najgori navijači, čak su ih nazvali i vrlo glupima...

Nezapaženo više neće proći ni najmanji sljedeći incident. Suci su dobili upute da više ne toleriraju takve ispade, a Uefa ima spremne kazne koje će biti sve rigoroznije.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije