Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pljušte optužbe

HSS na prekretnici: Ne znaju broj članova, nemaju smjer, a ratuju suspenzijama

14.09.2016., Zagreb - Predsjednik Hrvatske seljacke stranke Kreso Beljak u prostorijama stranke u Zvonimirovoj 17 odrzao je konferenciju za novinare.  Photo:
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/5
20.09.2016.
u 13:17

– Riječ je o tome da Beljak eliminira konkurenciju tako što suspendira one koji su najavili kandidaturu – tvrdi Marijana Petir

Marijana Petir nije HSS, tvrdi predsjednik HSS-a Krešo Beljak. Beljak nije HSS, uzvraća europarlamentarka Marijana Petir koja se planira kandidirati za šeficu HSS-a. Dok pljušte optužbe, kakvo je raspoloženje među članstvom na terenu? Suštinski problem HSS-a, na koji upozorava Beljak, umjetno je napumpan broj članova te stranke. U HSS-u se ne plaća članarina, a o broju članova ogranaka ovisio je broj delegata na izbornim skupštinama pa su neki ogranci fiktivno upisivali nepostojeće članove kako bi imali više delegata i veći utjecaj. To se, kažu izvori bliski Beljaku, događalo i za vrijeme Zlatka Tomčića i za vrijeme Josipa Friščića i tome se sada želi stati na kraj.

Jedina platforma – parola

– To nije točno, ne postoje fiktivni članovi, nego je riječ o tome da Beljak pokušava eliminirati konkurenciju tako što suspendira one koji su najavili kandidaturu i suspendira delegate – odgovara na te tvrdnje Marijana Petir.

– Beljak je očigledno poslan u HSS da ga rastoči i da ga uništi i ja mu to kao dugogodišnja članica HSS-a neću dopustiti – dodala je Petir.

Dubrovački HSS-ovac Vido Bogdanović, bivši gradonačelnik Dubrovnika i odnedavno povjerenik HSS-ove gradske organizacije, jedan je od onih koji nemaju glas u tijelima stranke i promatraju “iz gledališta”, ali imaju jasan stav koji je više na liniji Beljakova odmicanja stranke od konzervativnih prema progresivnim snagama u politici.

– Radić je bio čovjek ispred svog vremena, a čovjek ispred svog vremena ne može biti konzervativan, nego progresivan – kaže Bogdanović.

– Neka Marijana okuša svoju sreću, ali ja nisam klerikalac, ona jest. Ja nisam ekstremni nacionalist, a ona se čini kao da jest. Beljak će uspjeti profilirati stranku i stvoriti jasnu političku platformu jer od obnove HSS-a mi nemamo jasnu platformu, nego se sve samo svodi na parolu “Vjera u Boga i seljačka sloga” – dodaje. S druge strane, struja koja je suprotstavljena Kreši Beljaku izvela je kontraudarac Beljakovoj odluci o suspenziji stotinjak stranačkih dužnosnika.

Suspenzija na suspenziju

Predsjedništvo koprivničko-križevačkog ogranka, predvođeno suspendiranim Darkom Korenom, u nedjelju je na telefonskoj sjednici donijelo odluku o pokretanju postupka suspenzije Mladena Mađera, načelnika Općine Novigrad Podravski i budućega saborskog zastupnika koji stoji uza šefa stranke. To je svojevrsna suspenzija na suspenziju, a Beljak to komentirao riječima “nice try” (engleski: zgodan pokušaj). Suspendirani predsjednik šibensko-kninskog HSS-a Zoran Smolić progovorio je jučer protiv Beljaka.

– Stranka je izgubila izbore i otišla u oporbu, što je neuspjeh Kreše Beljaka. “Prošlepao” se kroz trgovinu sa SDP-om i glumi pobjednika umjesto da prizna da je izborni gubitnik – rekao je Smolić za portal Šibenik.in.

>> Beljak: Lošiji rezultat nosio je bankrot i propast HSS-a. Mi smo spasili stranku

Komentara 65

HR
hrvatska91
13:28 20.09.2016.

Riješiti se "druga pajsera", i sve će biti u redu... ;)

ZO
zoom
13:30 20.09.2016.

beljo kao minimum treba omogućiti svima koji žele da se kandidiraju pa tko pobjedi neka donosi daljnje odluke, a ne na ovakav staljinistički način suspenzijama onemogućavati protukandidate na izborima!!! taj čovjek postaje pravi diktator koji će sve napraviti da sačuva svoju fotelju!!!

ST
stefj
13:29 20.09.2016.

Beljak je nakon karijere zbrinjavanja krenuo u političku karijeru. Dođe otprilike na isto... No u svemu tome nije smio ovako naprasno rješavati se neistomišljenika, već je trebao na skupštini argumentirano ukazati na neuspjeh, opstrukciju ili što već. Ovo su stvarno komunističke metode osvajanja vlasti i čišćenja stranke... Nek se ugleda na svog idola Milanovića, taj je u par godina potpuno očistio SDP, ne samo od neistomišljenika, već kompletno od struke i inteligencije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije