Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIGITALIZACIJA

HSLS-ovci pozvali gradonačelnika Bandića da otvori gradski proračun za javnost

HSLS
Foto: HSLS Zagreb
24.05.2019.
u 12:25

Pozvali su zagrebačkog gradonačelnika da poput gradonačelnika Hrebaka u Bjelovaru otvori gradski proračun za javnost kako bi svi mogli vidjeti gdje njihov novac odlazi

Zagrebački gradski zastupnici HSLS-a Darko Klasić i Vladimir Andrić održali su ispred Gradske skupštine konferenciju za medije na kojima su upozorili na prekomjerno trošenje gradskog novca.

- Grad Zagreb proračun u proteklih 18 godina preko cca. 20 milijardi eura, zaduženje grada i Zagrebačkog Holdinga još preko milijarde eura. Netransparentne cijene komunalnih radova ,prikrivene izborne kampanje gradonačelnika, najveći prirez i najveće komunalne režije u Hrvatskoj sve je to zamotano u proračun grada Zagreba iz kojega zapravo građani ne vide na šta se troši njihov novac.

Ukoliko građane pitate na što je u Zagrebu potrošeno više od 20 milijardi eura nitko nema odgovora, a tek je pred nama rješavanje krucijalnih problema i projekta grada od gospodarenja otpadom, izgradnje prometne infrastrukture do sanacije i rekonstrukcije vodovoda i kanalizacije. Ovakvo netransparentno vođenje gradskih financija dovelo je do stvaranja interesnih skupina , napuhanih cijena i korupcije gradskih infrastruktura - izjavili su za prisutne HSLS-ovci i pozvali su Bandića da slijedi primjer Bjelovara i otvori gradski proračun za javnost.

Smatraju da digitalizacija proračuna nije čarobni štapić, ali na najplastičniji način diže svijest građana o tome da su javna sredstva: njihov novac, da imaju pravo znati kako se njihov novac troši te da imaju pravo utjecati na to kako se troši njihov novac.

Sučeljavanje: Miro Bulj, Predrag Matić, Ruža Tomašić i Jozo Radoš

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije