Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izvješće učinkovitosti pravosuđa

Hrvatsko sudstvo najveća je žrtva pandemije u Europi

10.10.2022.
u 18:40

Dva su glavna trenda u organizaciji sudova izražena od 2010., smanjenje broja sudova i specijalizacija sudova (i dalje najčešće upravni, trgovački i radni) i promjene su dinamične po tom pitanju u čitavoj Europi. Samo 16 zemalja nema specijalizirane sudove. Švedska je uvela sud za zemljište i okoliš, specijalizirani sud za nasilje nad ženama funkcionira u Španjolskoj, Finska i Island imaju sud za opoziv javnih dužnosnika, Italija porezne sudove, Francuska nacionalni sud za azil kao i Cipar, a Švedska migracijski sud, zemljišnoknjižni sud u Danskoj, financijski sudovi u Njemačkoj, sudovi za maloljetnike postoje u Francuskoj, Italiji, Malti, Španjolskoj, Švicarskoj, Turskoj i Kazahstanu... Trgovačke sudove ima 17, radne 15, a upravne 30 zemalja.

Ključne riječi

Komentara 5

PA
Pahor
19:02 10.10.2022.

Sudstvo, uskok, dorh su institucije kojima je jedini cilj zastititi kriminalce a derati sitne prestupnike. Glavni uzrok trulezi u nasem drustvu

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
19:14 10.10.2022.

Hrvatsko sudstvo najveća je žrtva pandemije u Europi - objavite broj računa na koji se može uplatiti.

Avatar Cantor
Cantor
21:25 10.10.2022.

Znači do pandemije je „pravosuđe” funkcioniralo tip-top. Dobro da nam je to netko priopćio...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?