Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOSTARSKA VLAST Sljedeći tjedan bira se gradonačelnik

Hrvatsko jedinstvo za gradonačelnika

11.12.2008.
u 23:00

Nastavak prve sjednice Gradskog vijeća Mostara najavljen je 19. prosinca u 14 sati, potvrdio je Vinko Komšić, vijećnik NS Radom za boljitak u GV-u Mostara, koji kao najstariji vijećnik obnaša dužnost predsjednika Vijeća do izbora novog. Očekuje se da bi napokon mogao biti izabran i gradonačelnik Mostara za sljedeće četiri godine. U SDA-u sa 12 mandata u GV-u, drže da novi mostarski gradonačelnik treba biti kandidat iz te stranke.

Najbrojniji SDA
- Iz HDZ-a bi, sukladno sporazumu SDA i HDZ-a BiH iz prosinca 2004., trebali podržati prijedlog SDA, kao što smo mi učinili prije četiri godine i podržali njihov prijedlog – kaže za Večernji Suad Hasandedić, kandidat SDA za gradonačelnika Mostara. S tvrdnjom Hasandedića ne slažu se iz GO-a HDZ-a Mostara, gdje tvrde da će budući gradonačelnik Mostara biti njihov kandidat i aktualni gradonačelnik Ljubo Bešlić, što bi značilo da će BiH ipak imati jedinoga gradonačelnika Hrvata.

Ipak Hrvat
Vjerujem da je napokon postignuto hrvatsko jedinstvo u Mostaru i da će Ljubo Bešlić sigurno biti gradonačelnik, siguran je u ishod sjednice Gradskog vijeća Denis Lasić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Mostar, i tako do znanja da bi Ivan Gilja, kandidat NS Radom za boljitak, bio eliminiran već u prvome krugu glasovanja za gradonačelnika. Usto, izvjesno je da će Jure Musa, vijećnik HDZ-a 1990., koji je dao ostavku na vijećničko mjesto odlučivši se za Parlament FBiH, trebao dovršiti sudjelovanje u prvoj sjednici Vijeća i glasovati za budućega gradonačelnika.



Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije