Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi pokušaj

Hrvatski sabor želi donijeti Etički kodeks ponašanja zastupnika

Josip Leko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
11.12.2014.
u 15:27

Podsjetio je da se već nekoliko puta pokušao donijeti Kodeks, te izrazio nadu da će im ovaj put to i poći za rukom

Hrvatski sabor donijet će Etički kodeks ponašanja saborskih zastupnika. Predsjednik Sabora Josip Leko nakon sjednice Predsjedništva najavio je da će do kraja godine svih saborskim klubovima zastupnika poslati teze, nakon čega bi klubovi trebali verificirati svoje stavove.

- Volio bih da dobijemo konsenzus i da ga donesemo, ne da se žrtvujemo rokovima. Kodeks ne traje jedan mandat, nego ima trajnu vrijednost, a bitno je javnosti poslati poruku da je važno kako zastupnici zastupaju, govore i kome se obraćaju, čak i koliko dolaze na sjednice. Najvažnije je da zastupnici uoče da je njihovo ponašanje važno za predstavljanje njih samih i građana, da o tome vode računa – objasnio je predsjednik Sabora Josip Leko.

Podsjetio je da se već nekoliko puta pokušao donijeti Kodeks, te izrazio nadu da će im ovaj put to i poći za rukom.

- Nadam se da će doći do minimalnog suglasja kako trebaju postupati zastupnici, odbori, klubovi vezano za govor, sukob interesa i spojivost, odnosno nespojivost određenih funkcija sa zastupničkom – zaključio je Josip Leko.

>> Minuta šutnje za Tuđmana pa stanka zbog RIZ Odašiljača

Komentara 10

Avatar MK
MK
15:54 11.12.2014.

…to neka drugovi prvo uvedu u partiji, jedino Nenad Stazić i Željko Jovanović svoje tirade mržnje nemaju pod kontrolom – a premijeru Milanoviću niti kodeks ponašanja nemože pomoć, on se ne drži niti postoječeg pravilnika kada se kao premijer obrača zastupnicima u Saboru.

DU
Deleted user
15:34 11.12.2014.

Jedinica po kojoj ce se praviti eticki kodeks je SDP-ov zastupnik Jovanovic, on bi trebao biti jedinica mjere!!!

DD
ddh
16:31 11.12.2014.

Svasta od komunista. Ak donesu eticki kodex ponasanja, onda ima Jovanovici, Stazici, Dragovani i Marasi, permanentni sijaci i nositelji govora mrznje, lazi i podmetanja nece vise smjeti govoriti. A njihovi genijalci Milanovic i ona figura sa Pantovcaka, predsjednik komunista, ateista i Srba u Hrvatskoj ce morati zasutjeti. A degutantno je i to, da to itgleda kao ka bi se "dama" nakon sto je godine provela radeci u kupleraju pocela pozivati na postenje i eticnost. SDP i eticnost, kaj god.. To taj crveni Leko moze pricati samo u zagrebackom Kerempuhu. Jer drugovi su toliko uprljali etiku i eticno ponasanje, da im nebi bila dostatna niti sva voda Jadrana, da se ta prljavstina opere.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije