Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG OBNOVE

Hrvatski Sabor se seli! Evo koja lokacija je najizglednija

Svečana promocija polaznika vojnih škola HVU-a, nazočio i predsjednik Milanović
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/2
13.02.2024.
u 21:10

Zgrada Hrvatskog sabora zbog potresa ide u obnovu, a za to vrijeme Sabor seli na novu lokaciju

Ovoga četvrtka moglo bi se saznati na koju se lokaciju seli Sabor zbog obnove nakon potresa. Kako prenosi RTL Hrvatski sabor će se najvjerojatnije preseliti u vojarnu Petar Zrinski na Črnomercu, u sklopu koje se nalazi i Hrvatsko vojsko učilište Franjo Tuđman. Odluka je pala na ovu vojarnu jer je ta opcija puno jeftinija i sigurnija od ponuđenih. 

Hrvatski sabor je raspisao neobvezujući javni poziv za prostor, a javili su se poslovni kompleks u Buzinu i Kolegij Družbe Isusove na Jordanovcu. Sabor je za zakup tražio poslovni prostor od najmanje 7000 metara četvornih, da prostor mora biti na području Zagreba, a plan je bio da se zakupi na tri godine, uz mogućnost produženja, prenosi RTL. 

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Komentara 3

ZO
ZoranKociper
21:14 14.02.2024.

Zanimljivo je to, seli u vojni objekt, zar se naši sinekuristi boje gnjeva naroda, zar je došlo do praznih cerebruma ovih preplaćenih lijenčina i probisvjeta da su i previše ugnjetavali narod hrvatski, posebice da su preko svake mjere uništili nadu i budućnost hrvatskih mladih generacija? Dobar izgovor zlata vrijedi, jasno, pa je cijena bila odlučujuća (kao da te gnjide ikad drže do toga koliko će novca poreznih obveznika spiskati na gluposti, haha) : ne, uistinu, vojni objekt im je potreban. Nije dovoljno što su zabranili prosvjede na Markovom trgu, moraju se doslovno odvojiti od naroda.

Avatar anlaser
anlaser
23:07 13.02.2024.

Ne samo sabor nego i vladu treba trajno preseliti iz centra grada . Neka si negdje prema Gorici , Remetincu ili Jakuševcu naprave kakvo velebnom zdanje da ne ometaju i ne smetaju građanima .

Avatar Ričard
Ričard
21:34 13.02.2024.

Jedinstvena prilike, zač ne u Gospić ili Vinkovce, Sisak, Na tri godine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije