Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIOPĆIT ĆE JANDROKOVIĆ

Gdje se seli Sabor? Uskoro će biti objavljena odluka, bira se između dvije lokacije

Zagreb: Ivan Turudić izabran za Glavnog državnog odvjetnika
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
13.02.2024.
u 13:52

Za sada je samo poznato da su Saboru za preseljenje ponuđeni objekti na Jordanovcu i u Buzinu i da su ih ponudili Kolegij Družbe Isusove i tvrtka City Island d.o.o. iz Dugog Sela, odnosno Rugvice

U četvrtak bi mogla biti poznata lokacija na koju će se preseliti Hrvatski sabor dok se bude obnavljala njegova u potresu oštećena zgrada na Trgu svetog Marka. Za taj je dan, naime, sazvana sjednica proširenog saborskog Predsjedništva kojem bi saborsko stručno povjerenstvo trebalo predstaviti svoju analizu dviju pristiglih ponuda za preseljenje i zaključak o njima.   

Stav šireg Predsjedništva, kojeg uz predsjednika i potpredsjednike Sabora čine i predstavnici klubova zastupnika, javnosti će priopćiti predsjednik Sabora Gordan Jandroković. Kakva bi ta odluka mogla biti, odnosno koja bi od dvije lokacije mogla biti izabrana i treba li uopće neka od njih biti izabrana s obzirom da je javni poziv na koji su pristigle bio neobvezujući, u Saboru ne žele komentirati dok se ne završi službena procedura. Više informacija nisu imali ni neki od kontaktiranih predstavnika klubova. 

>> FOTO Burno u Saboru, oporba napadala vladajuće; Plenković uzgajivačima svinja: Nećemo vas ostaviti same

Zagreb: Ivan Turudić izabran za Glavnog državnog odvjetnika
1/4

Za sada je samo poznato da su Saboru za preseljenje ponuđeni objekti na Jordanovcu i u Buzinu i da su ih ponudili Kolegij Družbe Isusove i tvrtka City Island d.o.o. iz Dugog Sela, odnosno Rugvice. U kakvom su stanju ti objekti, koja im je površina i koja cijena, nije poznato.

Sabor je u studenom prošle godine oglasio da na području Zagreba želi zakupiti poslovni prostor od najmanje 7.000 metara četvornih, na tri godine, uz mogućnost produženja. Prostor treba imati dvoranu za održavanje plenarne sjednice, minimalno šest dvorana za sjednica odbora, prostore za urede, ugostiteljske usluge, sanitarne čvorove, parking za službena vozila, vanjski perimetar oko zgrade i sl.

POVEZANI ČLANCI:

U javnom pozivu za prikupljanje ponuda za zakup, Sabor je naveo da zadržava pravo ne odabrati nijednu ponudu ili poništiti Javni poziv te pri tome ne snositi nikakvu odgovornost prema ponuditeljima.

Komentara 3

BE
bezvrijedanyugodinar
14:54 13.02.2024.

Može i u političku školu u Kumrovcu, tamo mogu biti i smješteni

VE
vecernji101
14:49 13.02.2024.

Konacno ce se manut ta gadna ograda na Markovom tak da se mozemo svi kolektivno prosetat do crkve ili? Barem privremeno illi?

LO
Lokislav
16:06 13.02.2024.

Barem njih 80% bi se moglo permanentno premjestiti natrag na Mars s kojeg su pali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije