Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAZNA ZBOG PRIJETNJE

Brat saborske zastupnice otišao u BiH umjesto u zatvor: 'Javit ću se kad se oporavim'

Tomislav Opačak
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/4
12.02.2024.
u 18:34

Tomislavu Opačku, Županijski sud u Slavonskom Brodu odredio kaznu petomjesečnog zatvora no on se ne javlja, u Bosni i Hercegovini se oporavlja.

Brat saborske zastupnice Marine Opačak Bilić i slavonski poduzetnik, Tomislav Opačak, osuđen je na petomjesečni zatvor, no nije se na vrijeme javio požeškom zatvoru. Naime kako doznaje 24sata bio je nedostupan hrvatskim vlastima. Opačku stiglo je rješenje kazne 8. siječnja zbog počinjenja kaznenog djela iznude i prijetnje.  

Županjskom sudu u Slavonskom Brodu dan kasnije  stiže obavijest kako se osuđeni Tomislav Opačak nije javio u zatvor na izvršenje kazne zatvora od pet mjeseci. Ukupna kazna je osam mjeseci, ali tri mjeseca je ranije odležao. Nakon izdanog naloga za privođenje djelatnici policije i dalje nisu pronašli osuđenika. 

"Nakon izvršene terenske provjere u više navrata, djelatnici policije nisu pronašli osuđenika adresu prebivališta" rekli su nam sa suda.  No 24sata je uspio stupiti u kontakt s Opačkom koji im je rekao  da se nalazi na oporavku operacije tumora u Bosni i Hercegovini i da zločin koji mu se tereti nije počinio, ali će zatvorsku kaznu odraditi. 

"Podnio sam zahtjev za odgodu i čekam odgovor slavonskobrodskog Suda. Trenutno sam na rehabilitaciji, čim budem fizički spreman javit ću se u zatvor" rekao nam je Opačak. 

POVEZANI ČLANCI: 

Komentara 6

RS
rasta sev
19:52 12.02.2024.

Inače bi pisalo "brat HDZ-ove zastupnice" ali kad nije HDZ onda i nije bitno.

GR
Greben
19:45 12.02.2024.

zastupnica je 27. srpnja 2021. prestala biti članicom Socijaldemokratske partije Hrvatske te je nastavila obnašati zastupničku dužnost kao nezavisna zastupnica zastupnica je 7. prosinca 2022. prestala biti nezavisnom zastupnicom te je postala članicom stranke Socijaldemokrati zastupnica je 11. siječnja 2023. prestala biti članicom stranke Socijaldemokrati te je nastavila obnašati zastupničku dužnost kao nezavisna zastupnica

PN
pošteni_načelnik
21:16 12.02.2024.

dakle iz koje stranke mu je sestra?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije