Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zahtjev Vladi i Upravi Uljanika

Hrvatski laburisti: U što kraćem roku isplatite plaće radnicima

Uljanik
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/4
23.01.2018.
u 10:30

Hrvatski laburisti – Stranka rada u svom priopćenju kažu da pozdravljaju odluku Europske komisije da Vladi RH odobri da brodogradilištu Uljanik izda državno jamstvo za zajam od 96 milijuna eura

Od Vlade i Uprave Uljanika zahtijevamo da se sada u što kraćem roku isplate plaće radnicima, da se plate kooperanti i dobavljači kako bi i njihovi radnici mogli dobiti plaće, da se plati materijal kako bi se osigurao nastavak proizvodnje te da postupak restrukturiranja u ovoj situaciji bude transparentan i da kao rezultat ima nastavak brodograđevne djelatnosti i u Puli i u riječkom 3. maju - ističu u svom priopćenju Hrvatski laburisti.

Dodaju da s obzirom na najavu potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić kako je ovime riješena prva faza te da slijedi restrukturiranje i traženje strateškog partnera za Uljanik, očekuju da se taj proces provede transparentno, uz jasnu viziju oporavka poslovanja Uljanik grupe.

- Od Vlade tražimo da od potencijalnih investitora zahtijeva da se nedvosmisleno izjasne o svojim namjerama u vezi Uljanika te da se očituju ima li brodogradnja uz njihovu dokapitalizaciju šansu za opstanak ili će tu djelatnost svesti na najmanju moguću mjeru, a većim dijelom se okrenuti turizmu. Također, od Vlade tražimo da iznese jasan plan zbrinjavanja tehnološkog viška radnika, za koji se predviđa da će "otpasti" u restrukturiranju i diverzifikaciji Uljanik grupe - kažu iz ove stranke.

- Nadamo se da 96 milijuna eura odobrenog kredita nije u funkciji trenutačnog kupovanja socijalnog mira i da Vlada i lokalna samouprava u svojim sljedećim potezima neće dopustiti da se zatre brodogradnja, jedina preostala veća industrijska grana koja u velikim postocima sudjeluje kako u državnom, tako i u izvozu jedinice lokalne samouprave na području na kojem se nalazi - stoji na kraju priopćenja koje potpisuje David Bregovac, predsjednik Hrvatskih laburista – Stranke rada.

Uljanik
1/13

Komentara 2

JA
jasenka
11:14 23.01.2018.

Ti si onaj koji stalno nesto trazi a sto si u zivotu ucinio.

EN
englezac
12:13 23.01.2018.

Sjecam se onih" Jogurt revolucija" u ex.Yugi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije