Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMOĆ SUSJEDIMA

Hrvatski kanader počeo s gašenjem požara na slovenskom Krasu

Foto: FlightRadar24
1/4
21.07.2022.
u 18:47

Isti zrakoplov pokušao je gasiti požar oko podneva, no zbog gustog dima sve su letjelice na slovenskoj strani bile povučene, zbog opasnosti od sudara.

Hrvatski kanader broj 866 oko 18 sati uključio se u gašenje požara na slovenskom Krasu oko Kostanjevice na Krasu. Isti zrakoplov pokušao je gasiti požar oko podneva, no zbog gustog dima sve su letjelice na slovenskoj strani bile povučene, zbog opasnosti od sudara.

Naš kanader vratio se u RH i sletio u Puli, te čekao da se popravi situacija. Dima je bilo manje na talijanskoj strani, uz more pa su talijanski kanader, po njih dva, i gasili požar s te strane tijekom cijelog dana. Kanaderi vodu uzimaju u Tršćanskom zaljevu.

Podsjetimo, u 11.30 sati iz Zadra je prema požarištima u Sloveniji poletio hrvatski Canadair CL-415, broj 866 koji je doletio na teren, napravio krug iznad požarišta, no nije se spustio po vodu u Tršćanski zaljev kao jučer, nego se počeo vraćati u Hrvatsku.

Požar koji se prije dva dana proširio iz Italije u Sloveniju, u noći sa srijede na četvrtak bio je pod nadzorom, ali je stanje popodne opet vrlo ozbiljno. Iz triju sela na području požara (Vojščica, Temnica i Novel), gdje živi oko 400 stanovnika, odlukom civilne zaštite određena je evakuacija jer je područje za život opasno jer ga obavija gust dim.

Ključne riječi

Komentara 3

BH
Bunjevac=Hrvat
20:15 21.07.2022.

Od svih susjeda Slovenci su jedini narod s kojim nikad nismo ratovali.Sjetite se bitke kod Siska 1593.godine kad je slovenska vojska sudjelovala u obrani od Osmanlija.A napadač je bio poturčeni Srbin Hasan paša Predojević...Činjenice govore...a sitne susjedske razmirice tipa svađa za među su smiješne stvari,nedostojne spomena za nas koji znamo razmjere zla koje je dolazilo s istoka.Neslogu i sporenja između Slovenaca i Hrvata su uvijek podmetali orjunaši,Jugoslaveni i svi oni koji nisu željeli dobro ni jednom od ovih naroda.

PR
prajdali100
20:29 21.07.2022.

Teška će ovo biti noć u Sloveniji.Mogu se samo moliti da ne bude vjetra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije