Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratni zločin

Hrvatska zatražila izručenje Momića, pripadnika Škorpiona

ratko mladic
arhiva vl
09.02.2011.
u 18:25

Zloglasni Škorpioni djelovali su i na području Hrvatske, BiH, a potom i na Kosovu

ZAGREB – Ministarstvo pravosuđa zatražilo je danas od Francuske izručenje bivšeg člana srpske paravojne postrojbe Škorpioni Milorada Momića (47), koji je prije deset dana uhićen na jugoistoku Francuske na temelju srbijanske tjeralice.

Momića srbijanski tužitelji terete za sudjelovanje u masakru osam tisuća Bošnjaka u Srebrenici, a hrvatsko pravosuđe tereti ga također za ratni zločin na području istočne Slavonije i za njim je raspisana tjeralica. O tome da je Momić uhićen u Francuskoj, gdje je godinama živio pod lažnim imenom, hrvatsku je javnost obavijestio predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak. Momić u ekstradicijskom pritvoru može ostati najviše 40 dana i u tom razdoblju mora biti donesena odluka o izručenju.

Zloglasni Škorpioni, koje je kontrolirao srbijanski MUP, djelovali su i na području Hrvatske i BiH, a potom i na području Kosova.

Komentara 1

LI
Lisnjak
15:42 10.02.2011.

zloglasne skorpione, kamo pripada momic, kontrolirao je srbijanski mup, isti onaj koji sudi purdu, hrv. branitelja, ??.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije