Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ upozorava
Povratak na članak

Hrvatska vlast prešućuje Nikolićev nasrtaj na vojvođanske Hrvate!

U stranci ističu da ih više od Nikolića iznenađuju predsjednik Ivo Josipović te Milanovićeva vlada koji na takve ekscese ostaju ravnodušni.

Komentari 41

MR
midnight rose
22:52 08.09.2014.

točno tako, ovaj Nikolič nas nije niti iznenadio, ali što je Josipovićem i Milanovićem?! Sramota, eto sada se vidi sve!

VL
MX
MXLCLGTG
23:02 08.09.2014.

Pa hrvatska vlast vise voli Region pa zato skoro nista i ne reaguju

VL
RA
rafaell
23:05 08.09.2014.

zašto se Vlahe u Hrvatskoj naziva srbima,kada su Vlasi iz Rumunjske a tamo je pismo latinica

VL
Avatar pf
pf
09:55 09.09.2014.

Glupost se širi kao virus. Mi ne želimo ćirilicu u Hrvatsku, a oni ne žele latinicu u Srbiju, a stvarnost je surova. I dalje smo dužni 60 milijardi € + kamate, a mi nemamo novca niti za kamatu. Nemamo novca ni za djecu s posebnim potrebama. Hrvatska je u stečaju.

VL
IS
Iszrian
11:56 09.09.2014.

A kad se nešto dogodi srbima u Hrvatskoj (imaginarno ili realno) e onda SDSS i Beograd dignu graju da ti pamet stane. A Hrvati u Srbiji? Njih se tretira kao da ih i nema i uredno se gazi onaj ugovor o zaštiti manjina.

VL
AA
aabbcc
08:39 09.09.2014.

"Zavadi pa vladaj" stari slogan HDZ-a u sluzbi miloseviceve politike !

VL
Avatar bok
bok
09:13 09.09.2014.

...pa sto ocekivati od vlasti u kojoj 60% ministara nisu etnicki Hrvati....

VL
Avatar pf
pf
10:02 09.09.2014.

Predsjednik Odbora za odgoj i obrazovanje HDZ-a Tomislav Đonlić u Posavini nema problema. Tamo je ostalo jedva 4 % Hrvata od prije rata. Tuđman i HDZ su stvorili Republiku srpsku, trgovinom teritorija sa Miloševićem. Posavina za Herceg Bosnu, na štetu Bošnjaka pa sad nemamo ni jedno ni drugo. Đonlić o tome domorodno šuti.

VL
PC
poshten_chovek225
10:29 09.09.2014.

A sta se i moglo ocekivat od Josipovica milanovica kao i Pusicke -pa sta se cudite i cemu zar vam zdrav razum nista ne kazuju

VL
PC
poshten_chovek225
10:34 09.09.2014.

Pa sta se cudite- zar vam to vas normalan razum vec nije dokucio koga imate za precjednika i ko vam kroji sudbinu -- pa zar stvarno jos uvjek vjerujete u carobne stapice i zemlju snova

VL
DD
ddh
16:35 09.09.2014.

Kaj znaci "Hrvatska vlast prešućuje Nikolićev nasrtaj na vojvođanske Hrvate"? To se ne dogadja bez dogovora sa Nikolicevim "pobratimom" Josipovicem i bez dogovora sa Jugo-Pusickom. A koliko je svima poznato, oni su clanovi te "hrvatske" vlasti ili vlasti koja sama sebe tako i naziva. Hrvati koji si umisljaju, da razni Josipovici i Pusicke brane interese Hrvata, ne samo da grijese nego su vjerojatno u nekakvom transu. A kaj se tice Bunjevaca koji si izmisljaji nekakvu bunjevacku naciju, nek im bude sretno. Ali i tu ia jedan ali. Pripadati istoj naciji u koju sami sebe svrstavaju nekakvi Josipovici, Pusicke, Munizabe ili Dropci nije nekaj na kaj bi se netko normalan trebao ponositi.

VL
CR
crocro
08:41 09.09.2014.

Ako nema oštre reakcije naše vlasti a to znači ne mlitave i blage reakcije, već to zaslužuje najoštriju rekaciju na diplomatskom nivou, onda to očito našoj vlasti odgovara. Ako hoće dokazati da naša vlast neće prešutjeti ovakve Nikolićeve provokacije, onda naš predsjenik treba jasno prozvati Nikolića imemnom i prezimenom i to aktivno i agresivno da svi čujemo. Ali teško da će se to dogoditi, jer su oni partneri koji se ljubeći učvršćuju "region". Jednostavno nemaju srca sada prozvati partnera "regiona" kojem hrlimo.

VL
EU
euteros58
11:06 09.09.2014.

U istoriju Bunjevaca necu ulaziti, ali ako oni danas sebe ne osjecaju i ne povezuju sa Hrvatima, hrvatsko uplitanje u svu pricu je bukvalno jadno. Niko ljudima nije zabranio da se izjasne Hrvatima,oni to mogu ako zele i ocigledno sami ne zele. I sta sad? Srbija treba da ukine opciju Bunjevac (sto bi izauvalo negodovanje kod njih samih) ne bi li se zadovoljila hrvatska manjina i sluzbeni Zagreb? Ako se pola Srba u HR izjasni Hrvatima katolicima, ja im vise ne bi nikad rekao da su Srbi. Tako je i sa Bunjevcima. Pustite narod neka bude sto je sam izabrao, ako se tako osjeca, hrvatska je duzna da se brine o hrvatskoj manjini a ne i o onima koji tu nje spadaju svojom voljom.

VL
Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
13:16 09.09.2014.

Zašto je izostala žešća reakcija Josipovića, Milanovića, Pusićke? Narode otvorite oči i ne dajte glas Josipoviću, a ni partiji...

VL
OS
osica
13:26 09.09.2014.

Nismo prešutili - za domaču javnost "Rekla je Pusićka - mi smo izbacili bahatluk..." . Regionu se ne bi htjeli zamjeriti, a riječ bahati na njih se ne odnosi. Nikolićev potez je mnogo više od bahaćenja, ali ,.... "svaki narodarod ima onakvu vlast kakvu zaslužuje"

VL
ĆA
ćaćaća
14:45 09.09.2014.

naravno da prešućuju kad im je glavni savjetnik nikolićev čovjek..

VL
VI
vibrator
08:24 09.09.2014.

sramota da Predsjednik RH, Vlada Rh i ministarstvo vanjskih poslova nisu obavijestili HDZ, možda i ostale stranke što jesu ili će poduzeti po ovom pitanju. ovom presicom HDZ nastavlja staru politiku paljenja nacije po nacionalnom pitanju i plindranja love iz džepova. dakle od sada sve što se događa u RH sve su institucije obvezne prvo upoznati HDZ. jasno???!!!

VL
VI
Vizantija221
04:42 12.09.2014.

Hrvat ili bunjevac, nemam sa tim problem, nit sam za ukidanje manjinskih prava, koliko znam u vojvodini postoje mnogo nacionalne manjine cak imaju i obrazovanje na sopstvenom jeziku, natpisi sirom srbije su na cirilici i latinici a ovde se prica o nekoj diskriminaciji. Pa onda mi kazite zasto se bar u istocnoj hrvatskoj ili bar u pojedinim mestima gde su srbi prisutni nesme da oaci cirilicna tabla ili bilo koji drugi cirilicni natpis? da li je to demokratija ili diskriminacija i sta bi se dogodilo da mi u srbiji ukinemo latinice natpise? mi smo za vas divjaci, netolerantni smo itd itd. nekako mi ta matematika cudna..

VL
VV
Vrazje Vjestice
09:25 09.09.2014.

iako ne odobravam nikolićev postupak, ali ostaje u zraku jedno pitanje, a to je prešućivanje činjenice da mi radimo potpuno istu stvar braneći vukovarskim srbima pravo na ćirilićne natpise. ili mislimo da je nama segregacija dozvoljena (dapače, po mišljenjima mnogih,pa čak i ustavnog suda i poželjna), a drugima nije?

VL
LI
Livi
14:14 09.09.2014.

Nije cak ni Josipovic kriv nego oni koji su ga birali. I eto vidite lijevi mediji ga vec proglasavaju pobjednikom i na slijedecim predsjednickim izborima. To znaci da je i vecini Hrvata briga za neke tamo "bunjevacke Hrvate" i sto nije nikakva tajna, za neke Hrvate iz Bosne ili Hercegovine. Samo kad Cilic iz Medugorja osvoji US Grand Slam, onda je dobar, cak najbolji hrvatski tenisac.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.