Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Hrvatska treba biti ponosna i danas ima što slaviti

22.06.2023. u 07:03

Premda danas slavimo jedan od onih blagdana koji za mnoge u Hrvatskoj, zahvaljujući dugogodišnjem ignorantskom odnosu politike i medija i nije pravi blagdan, nego samo još jedan neradni dan, Dan antifašističke borbe ipak je jedan od najvažnijih hrvatskih blagdana koji bi, barem kada je riječ o državotvornosti i domoljublju, trebao imati sličan tretman kao i Dan državnosti ili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

Komentara 15

MK
MKinkognito60
08:15 22.06.2023.

Nemam ništa protiv atifašizma ali revolucija, pa zaposjedanje od preobučenih č.etnika u Zagrebu kao osloboditelja, pa uređivanje granica po željama iz Beograda, pa logori za sve koji su ukazali na nepravdu. Hrvata antifašista je bilo više nego drugih nacija ali ako su digli glas jela ih je noć i završavali su na robiji. Antifašista koji nisu revolucionari nema preživjelih, čak i njihovi potomci su gore prošli nego potomci u.staša i d.omobrana.

LU
Lukeruk
09:10 22.06.2023.

To Hrvatski praznik nije. Par pijanih jugoslavena se otišlo sakrit u šumu gdje su proveli iduće 4 godine uz rakijetinu, uši i tifus. Povremeno su po noči dolazili do sela i herojski krali kuruzu i kokoši a iskoristili bi svaku priliku da podmuklo ubiju nedužnog Hrvata

EJ
ejStef
11:37 22.06.2023.

Najveći problem antifašizma kod nas je što se komunizam i njegovi zločini skrivaju iza njega. Svi ti "antifašisti" nikada nisu osudili strašne poslijeratne zločine (a niti one za vrijeme rata), nikada se od njih nisu niti ogradili, a imamo čak i u saboru izjave podrške istima (Beljak, Stazić...)... Tako da će uvijek biti velika sjena na tom datumu. Još dodatno je problem da ti isti imaju nešto i protiv ove države i njezinih datuma, pa imamo zadnji primjer pred koji tjedan kada za dan Dan državnosti u Zagrebu vlast nije htjela izvjesiti zastave na zgrade...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije