Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zima pokazuje zube

Hrvatska se probudila u debelom minusu: Najhladnije u Gospiću i Otočcu, na Korčuli -7

hladnoća
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/3
07.01.2020.
u 07:33

Zbog iznimno niskih jutarnjih temperatura meteoalarm je izdao i žuto upozorenje za danas, dok je zbog vjetra izdano narančasto upozorenje za Velebitski kanal gdje će udari bure biti do 95 kilometara na sat

Većina Hrvatske jutros se probudila u debelom minusu, a najhladnije je bilo u Gospiću gdje je u 7 sati izmjereno -10 stupnjeva Celzijevih i Otočcu -9.8.

Lekenik se smrzavao na -9.4, Slavonski Brod -9.2, Slunj, Karlovac -8.6,  -8.4, Požega -7, Zagreb -6, Osijek -5.7...

Najniža temperatura izmjerena je na mjernoj stanici Crni Lug u NP Risnjak gdje je u 7 sati bilo -11.4 stupnjeva.

Hladno nije bilo samo na kopnu. U unutrašnjosti otoka Korčule noćas je izmjereno čak -7 stupnjeva Celzijevih, piše Dalmacija danas.

Zbog iznimno niskih jutarnjih temperatura meteoalarm je izdao i žuto upozorenje za danas, dok je zbog vjetra izdano narančasto upozorenje za Velebitski kanal gdje će udari bure biti do 95 kilometara na sat. Jak vjetar puhat će i u ostatku Dalmacije.

Unatoč niskim temperaturama, danas će biti pretežno sunčano, od sredine dana prolazno uz umjerenu naoblaku, osobito na sjevernom Jadranu i zapadnim predjelima unutrašnjosti. Vjetar na kopnu uglavnom slab. Na Jadranu će puhati slaba i umjerena bura, prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak, a navečer i u noći na srijedu bura će uz obalu jačati. Najviša dnevna temperatura od 2 do 7 u unutrašnjosti, a od 9 do 12 °C na Jadranu, stoji u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Sutra će pak na Jadranu biti sunčano i većinom vedro. U unutrašnjosti u prvom dijelu dana niski oblaci, mjestimice i magla, osobito na zapadu, a poslijepodne će biti sunčanije.

VIDEO Snijeg na Sljemenu

Komentara 3

Avatar Django
Django
10:46 07.01.2020.

Je, kak ste birali tak vam ve bu. Debeli minus.

DU
Deleted user
08:30 07.01.2020.

I kaj smo zdaj čineći? Da se ubijemo zato kaj je početkom siječnja temperatura ispod ništice, ili bar da proglasimo elementarnu nepogodu?! Pitanja su teška, a odgovora niotkuda. Gdje je vremenski prorok Vakula mr. Zoki, sad kad ga najviše trebamo?o? Izdao nas je otišavši na skijanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije