Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anto Đapić:

'Hrvatska se mora trajno obračunati s velikosrpstvom i četništvom'

Anrto Đapić
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/3
18.03.2019.
u 13:48

Hrvatska odmah mora putem svoje diplomatske mreže, a na temelju suglasja svih nacionalnih i državnih institucija pokrenuti sustavnu međunarodnu akciju kriminalizacije velikosrpstva, četništva...

Stranka Desno pozvala je državni vrh Republike Hrvatske da se, kako su priopćili, trajno obračuna s velikosrpstvom i četništvom.

- Pozivamo državni vrh, osobito predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, Sabor, sve parlamentarne stranke i sve nacionalne inicijative u Hrvatskoj, bilo političke, bilo civilne i institucionalne, da se jednom zauvijek hrvatski narod i Republika Hrvatska započne obračunavati i da se trajno obračuna s velikosrpstvom i četništvom. Ako nam svima nije bilo dovoljno nacionalno pamćenje, nevjerojatna zla koja su u ime velikosrpstva počinili srpski vojni i paravojni, a uvijek državni počinitelji, ako nam nije dovoljno poštivati svoje žrtve i ako nam nije opomena i poziv na akciju bez kompromisa to što i danas četnička i velikosrpska politička ideja i protagonisti legalno djeluju u Hrvatskoj u vidu SDSS-a i svih pripadajućih srpskih institucija na čelu sa SPC-om, te svakodnevno promeću teške optužbe protiv hrvatskoga naroda, onda je razvoj velikosrpstva i četništva i međunarodni teroristički problem te i nama poziv da shvatimo s kakvim zlom imamo posla. To je postalo, nakon masakra na Novom Zelandu i naša međunarodna obveza, naglašava je u priopćenju stranke Desno.

Video - Anto Đapić o Bleiburgu, žrtvama, Praljku, Vatikanu...

Dodaju kako Hrvatska odmah mora najstrože sankcionirati svaku zamisao velikosrpstva, svaki pokušaj relativizacije srpskih zločina, svaki pokušaj iskrivljavanja povijesti i svaki pokušaj unutarnjeg i međunarodnog krivotvorenja hrvatske prošlosti te kampanju protiv pripadnika hrvatskoga naroda.

- Vrijeme je da svakome tko ima velikosrpske zamisli i namjere bude jasno da će u Hrvatskoj polomiti zube i teško stradati za svaki pokušaj. Hrvatska odmah mora putem svoje diplomatske mreže, a na temelju suglasja svih nacionalnih i državnih institucija pokrenuti sustavnu međunarodnu akciju kriminalizacije velikosrpstva, četništva, prvenstveno se pozivajući na nebrojene Rezolucije UN-a tijekom devedesetih godina prošloga stoljeća, zatim na presude ICJ u sporovima Hrvatske i BiH protiv Srbije, te pogotovo u okolnostima posebnoga svjetskog senzibiliteta nakon stravičnog zločina na Novom Zelandu, a prije toga u Norveškoj i Švedskoj - dodaju iz stranke te nastavljaju:

- Hrvatska mora odmah bez kompromisa potaknuti međunarodne institucije, a ponajprije saveznike u NATO i EU na političko prisiljavanje Srbije za preuzimanje potpune i bezuvjetne odgovornosti za zločine i agresije na susjedne narode, a što se nas tiče, na Hrvatsku i BiH, jer su nam to neposredni nacionalni interesi, na stvaranje najčvršćeg sanitarnog koridora oko Srbije sve do trenutka ispunjavanja ovih civilizacijskih zahtjeva. Jedino tako se može stvarno pomoći srpskom narodu i od Srbije trajno načiniti pristojnoga i prihvatljivoga susjeda i članicu civilizacijskoga kruga kojemu Hrvatska pripada.

Hrvatski narod mora konačno i zauvijek znati na koga se može osloniti u svojoj zemlji, a koga i zašto treba kazniti i uništiti u političkom smislu, stoji još u priopćenju.

- Odnos prema ovim zahtjevima je crta izdaje zemlje. Zbog toga očekujemo javno izjašnjavanje o našim zahtjevima, jer je razina ugroze velikosrpstvom i duhom zločina protiv hrvatskoga naroda u formi tzv. antifašizma poprimila razorne dimenzije koje prijete trajnim uništenjem našega naroda, zaključuje se u priopćenju koje potpisuje Anto Đapić, predsjednik stranke Desno.

Komentara 36

ZN
znamistinu
15:42 18.03.2019.

Dapic je u pravu. Ioanko s ena povrsini cini da ne razmislja o ekonomiji on govori o necem puno gorem. Hrpa zlocinaca nam sece zemljom slobodni a silovateli i koljaci sa ovcare smiju se u lice svoim zrtvama u Vukovaru.. Znate zasto? zato sto rade u policiji i sudstvu te koce premete i dojavljuju ubojicama da na vrijem pobjegnu u Srbiju. I to je jedan razlog zasto nam ljudi sele van, nemojte to zanemariti. Pupovac na soblajjava vani i govori Vucicu sve o nasoj vojnsci. Sto mislite da su cetnici digli ruke od nas? ne, tek vrebaju

Avatar Le-Freak
Le-Freak
16:03 18.03.2019.

Dan danas su nam najveci problemi zbog cetnicke destrukcije u suradnji sa jugicima komunistima. To je istina ma tko je izrekao.

PL
Plamenac
17:02 18.03.2019.

Tobožnji antifašizam, ili neoantifašizam, se razbuktava. Četnici pokušavaju i uspjevaju činiti raskol među Hrvatima. No, taj se lažni antifašizam neće iskorijeniti i ne može ugasiti nekakvim neoustaštvom ili ustaštvom, fantomskim revizijama daleke prošlosti, nego dosljednim držanjem za Domovinski rat i rješavanjem pravih problema u današnjoj Hrvatskoj. Ne smije se dati nikakva povoda da nepristrani promatrač pomisli kako su neoantifašisti, a skupa s njima i četnici, u pravu i da smo svi mi fašisti. Svakako je potrebno osposobiti, odnosno prisiliti, pravosuđe na pošten rad, rad u interesu hrvatskog naroda. Ne može i ne smije nitko biti nekakav antifašist a da s druge strane nema fašiste. E sad, tim neoantifašistima, počevši od lijevih političara, treba omogućiti da na pravednom sudu objasne tko su im ti fašisti, koga za to optužuju i zbog čega. Previše se šuti na te uvrede.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije