Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
`druga Republika`

Oni su protiv ulaska Srbije u EU...U Vukovaru predstavljene teze stranke DESNO

stranka DESNO
Branimir Bradarić
22.09.2018.
u 14:19

U tezama stranke DESNO stoji kako se zalažu za promjene izbornog zakona u Hrvatskoj i da cijela država bude jedna izborna jedinica. Nije za to da manjine imaju zajamčena mjesta u Hrvatskom saboru kao i dijaspora nego da kroz izbore i povjerenje građana ostvare realne rezultate.

Poslije godina najava i priprema u Vukovaru je danas predstavljen politički projekt DESNO koji okuplja više političkih stranaka, udruga i pojedinaca desnice u Hrvatskoj. Predstavljeno je i deset teza koje bi trebale dovesti do političkog preporoda hrvatske državnosti i njenog, kako je rekao predsjednik stranke DESNO, Anto Đapić, preporoda na svim razinama.

- Hrvatski građani biraju u vremenu koje je pred nama između Titove ili Stepinčeve Hrvatske, a program koji nudimo je druga Republika kroz oporavak posrnulog hrvatskog gospodarstva i zaustavljanje "bijele kuge". Upravo je Vukovar grad gdje bi se naše teze najbolje mogle primijeniti, rekao je Đapić.

U tezama stranke DESNO stoji kako se zalažu za promjene izbornog zakona u Hrvatskoj i da cijela država bude jedna izborna jedinica. Nije za to da manjine imaju zajamčena mjesta u Hrvatskom saboru kao i dijaspora nego da kroz izbore i povjerenje građana ostvare realne rezultate. Zalažu se za ukidanja državljanstva svima koji su ratovali protiv Hrvatske kao i reviziju Zakona o oprostu. Protiv su i da Srbija postane dio EU sve dok je Hrvatska njen član. Tvrdi kako u Hrvatskoj osam manjinskih zastupnika diktira hrvatsku politiku i da je to nedopustivo te da Vlada RH mora raditi u interesima Hrvatske i njenih građana. Na upit trebaju li se predstavnici nacionalnih manjina zabrinuti poslije ovih riječi Đapić je rekao kako nitko u Hrvatskoj nema razloga da se brine pa niti nacionalne manjine.

Na novinarski upit da iz svega rečeno ispada kako je Milorad Pupovac najveći krivac za sve što se događa u Hrvatskoj Đapić je rekao da to nije tako, da ni Pupovac niti bilo koji manjinski predstavnik nisu krivci nego im je izborni zakon omogućio mogućnost političke trgovine. Na taj način moguće je da u Sabor uđu ljudi sa po 500-600 glasova dobivenih na izborima.

- S ovim tezama izaći ćemo pred građane Hrvatske. Očekujemo od njih da prepoznaju trenutak i da pobijedimo na izborima, rekao je Đapić.

Ovo je deset teza stranke DESNO:

I. Potpuna integracija i temeljno političko jedinstvo sveukupnog hrvatskog naroda u procesu upravljanja hrvatskom državnošću i izgradnji vrijednosnih okvira hrvatskoga društva i naroda na svoju sliku i priliku.

II. Ostvarivanje hrvatske nacionalne državnosti nije omeđeno državnim granicama. Hrvatska državnost stoji na stupovima potpune i snagom Republike Hrvatske zaštićene suverenosti u današnjoj Hrvatskoj i današnjoj Bosni i Hercegovini te s potpunim i zaštićenim političkim pravima Hrvata u cijelom svijetu.

III. U Republici Hrvatskoj može postojati samo hrvatska politička nacija i državno-politički poredak mora počivati na tom načelu i štititi ga bez izuzetka. Neodrživo je i nedopustivo postojanje autonomnih i separatnih političkih entiteta pod bilo kojim drugačijim nazivljem i sadržajem, a svaka namjera formiranja takvih političkih entiteta bit će onemogućena i uništena u začetku.

IV. Hrvatsko državljanstvo je dragocjenost i ekskluzivitet pripadnika hrvatskoga naroda i prvi sigurnosni bedem stabilnosti hrvatske države.

V. Kršćanstvo je pretežito vrijednosno i identitetsko obilježje hrvatskog političkog naroda i vrijednosni temelj uređenja hrvatskoga društva.

VI. Hrvatskom državnošću i državom isključivo će se upravljati primjenom najviših dostignuća hrvatskih i svjetskih znanja.

VII. Politički i državni poredak, ustavna i zakonska rješenja moraju proizlaziti iz definicije da je Republika Hrvatska nacionalna država hrvatskoga naroda, a svojim sadržajem i djelovanjem bit će usmjeren na razvoj stvaralačkih sloboda svakoga hrvatskoga državljanina te pune i sigurne jedinstvene primjene toga načela slobode na cijelom državnom području i u ravnopravnoj suradnji s ostalim državama na svakom mjestu u svijetu.

VIII. Promjenom izbornoga modela i s punim hrvatskim nacionalnim legitimitetom Sabora na stajalištu jedinstvene i neupitne hrvatske političke nacije, stječu se temeljni preduvjeti za radikalne ustavne i zakonite promjene u svim oblastima i eliminaciju svih nevaljalosti u današnjoj Hrvatskoj te će se osigurati sinergijsko jačanje i razvoj hrvatske nacije i hrvatskog društva u svim dijelovima, osmišljavanjem i primjenom odgovarajući ustavnih i zakonskih rješenja.

IX. Ostvariti i uspostaviti vrlo strogu i posebno osjetljivu hrvatsku nacionalnu državu na temeljne vrjednote hrvatskoga naroda, koje će država štititi bez izuzetka najstrožim raspoloživim mjerama primjerenim razini eventualne ugroze ili zle namjere te biti uvijek i svugdje trajni sigurnosni štit odvraćanja od eventualnih zlih namjera.

X. Jasna, točna i istinita identitetska polazišta slobodnog hrvatskog naroda temeljni su preduvjet svekolikoga razvoja Hrvatske i ostvarivanja kreativnih potencijala svakoga hrvatskog čovjeka u svim resorima. Država kakvu želimo ostvarit će to i omogućiti bez izuzetka.

Pogledajte i video “okršaj” Plenkovića i Bernardića u Saboru

Komentara 41

VE
verica2
15:34 22.09.2018.

Lijevo od Đapića je, ako se ne varam, Pero Ćorić. To je onaj junak koji je Ruži Tomašić poslao SMS kakvog se ne bi posramio najgori ološ. a u kojem je, između ostalog, pisalo "Meni se možeš napušiti kao io i što i bi da sam htio!" Takvi nas zaista mogu povesti u bolju budućnost!

PL
@ploto@
16:42 22.09.2018.

Ako je to desnica,onda nam se loše piše.Ovo je gora postava od prosječnog seoskog vatrogasnog društva.

Avatar urbanjungle
urbanjungle
14:36 22.09.2018.

Već isprobano, dosadni ste. Od toga se ne živi niti popravlja demografska slika. Rastjerati će te i ovo malo mladih koji su ostali jer to njih ne interesira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije