Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okupljanje desnice

Anto Đapić: Želim politiku po uzoru na Viktora Orbána

Anto Đapić
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/4
21.01.2019.
u 12:20

Autorativni režim kakav zagovara mađarski premijer za Đapića je vrhunac demokracije i zato želi okupiti savez svih kršćenskih snaga u nas.

Anto Đapić vraća se na nacionalnu političku scenu. U Splitu je predstavio stranku i platformu Desno i pozvao na grupiranje nacionalne desnice u savez svih kršćanskih snaga te stvaranje pobjedničkog pokreta za osvajanje vlasti u Hrvatskoj.

Žica s Mađarskom je trebala

– Bez resetiranja i zaokreta desne političke scene stanje u Hrvatskoj bit će sve gore – obrazložio je Đapić zbog čega se nakon deset godina opet aktivirao u nacionalnoj politici. Smatra kako je Hrvatskoj potrebna suverenistička politika po ugledu na mađarskog premijera Viktora Orbána. 
– Apsolutno se zalažem za suverenizam orbanovskog tipa. Ja sam uvijek za oblik autoritarnog režima kakav zagovara Viktor Orbán. To je vrhunac demokracije – smatra Đapić. 
Hrvatskoj “suverenoj političkoj sceni” zamjera što nema jedinstven stav čak ni o Hrvatima u BiH.


– Stvorila se halabuka oko odlaska Čovića i hrvatskog veleposlanika kod Dodiga. Kako se nitko nije upitao kako je moguća suradnja HDZ-a BiH s Izetbegovićem i u čemu je razlika između Izetbegovića i Dodiga u odnosu prema Hrvatima? Nema razlike! Slažem se s Hasanbegovićem da ne treba s Dodigom raditi, ali ne treba ni s Izetbegovićem. Hrvatski narod u BiH mora imati takvu snagu da uz potporu hrvatske države može voditi svoju politiku suverenizma i osigurati teritorij, vlast i potpunu ravnopravnost – poručio je Đapić koji se vrlo oštro obrušio na Most.
– Pokušavaju se ubaciti u prostor suverenizma, a pred cijelom Hrvatskom Božo Petrov je pokrenuo opoziv Karamarka i cijele Vlade jer je htio uspostaviti posve razumne pregovore s Mađarskom o svim spornim pitanjima kao što je Ina – rekao je Đapić. Spomenuo je kako je Zoran Milanović napravio ogromnu pogrešku kada je odbio Orbánovu ponudu da se RH i Mađarska zajedno ograde žicom zbog migrantske krize, koja će Hrvatskoj tek napraviti probleme. Mostu zamjera i stav prema Istanbulskoj konvenciji.

Ljevica HDZ-u ne može ništa

– Pola njihova kluba glasovalo je za Istanbulsku konvenciju, kako se mogu nazvati suverenističkima? Ne može biti pluralizma u političkoj organizaciji koja se smatra suverenističkom. Nije suverenitet urlati. Kako anarhistička platforma može biti polazište suverenosti? Oni bi se tukli s Plenkovićem, Jandrokovićem, Pupovcem... S pupovcima i stanimirovićima trebalo se tući do 1995. Pobijedili smo ih, nakon pobjede pokazali smo im milost, a ako se oni ne promijene, morat će se promijeniti odnos prema njima jer je nedopustivo kako se oni sada ponašaju u Hrvatskoj – dodao je Đapić. 
Što se tiče Grmojina pitanja koje je postavio u Saboru, Đapić drži da je legitimno i dobro, ali način je dezavuirao njegov smisao. Zaključio je kako jedino ujedinjena desnica može parirati HDZ-u. Ljevica mu ne može ništa, kao ni Most.

Ključne riječi

Komentara 25

DU
Deleted user
12:37 21.01.2019.

djapicu tvoje je politicko vrijeme pluskvamperfekt...gdje si doveo hsp..???? mirovina je rjesenje...

Avatar RuAF
RuAF
12:56 21.01.2019.

Rasturio HSP ko' beba zvečku.

Avatar comandante
comandante
13:02 21.01.2019.

samo stavi onu sliku u košarkaškom dresu i svi ćemo glasati za tebe, moržu fucani

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije