Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vraćeni natrag

Hrvatska na Bajakovu zabranila ulazak srpskoj vojnoj delegaciji? Krenuli su u Jasenovac

Bajakovo
Ivica Galovic/PIXSELL/Ilustracija
Autori: Vecernji.hr, Hina
07.09.2019.
u 11:06

Na granici, na prijelazu Batrovci - Bajakovo, delegacija je zaustavljena, zadržana i pretresena, javljaju srpski mediji

Delgaciji Vojske Srbije, koju čine zapovjednici s Vojne akademije, kadeti i pitomci Vojne gimnazije, danas je zabranjen ulazak u Hrvatsku. Delegacija je, kako piše Tanjug, trebala biti prisutna na obilježavanju Dana jasenovačkih novomučenika i njezin dolazak je bio najavljen, javlja B92.

Na granici, na prijelazu Batrovci - Bajakovo, delegacija je zaustavljena, zadržana i pretresena. U prtljažniku su bile službene uniforme, što je, ističu u Ministarstvu obrane Srbije za Tanjug, dozvoljeno i u skladu s pravilima službe, a hrvatski carinici su delegaciji rekli da ih ne mogu nositi. Delegacija je vraćena u Srbiju.

U dokumentu u kojem se navode razlozi odbijanja ulaska naznačeno je da delegacija nema odgovarajuću dokumentaciju kojom bi opravdala svrhu i uvjete svoga boravka, kao i da nisu dostavljeni na uvid dokazi za putovanje iz drugog razloga, prenosi Tanjug.

Komentara 145

JU
jurica
14:15 07.09.2019.

Vijest je glupa, isto ce tako i Srbija zabraniti prolazak nasim caanicima i tako u krug glupim temama.

Avatar Antikomunist
Antikomunist
20:46 07.09.2019.

Opet se traktorom morali vratit

SI
sicario
22:51 07.09.2019.

Trebali su uhititi pritvoriti i pustiti tek kad srbijanci za njih plate globu...uniforme oduzeti politi benzinom i zapalit da se smeće ne gomila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije