Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LONDONSKA BURZA TURIZMA

Španjolska ministrica turizma zainteresirana za hrvatski eVisitor

Hrvatska jedna od najtraženijih destinacija na svjetskoj turističkoj burzi WTM u Londonu
Foto: HTZ
1/2
04.11.2019.
u 19:19

Hrvatski štand je posjetila i britanska državna ministrica za umjetnost, baštinu i turizam Helen Whately

Na velikoj svjetskoj burzi turizma World Travel Market u Londonu ministar turizma Gari Cappelli susreo se s kolegama iz Španjolske, Grčke, Velike Britanije, Cipra...

- Turizam je postao treća najjača industrija  iza farmaceutike i nafte, i razgovaramo kako mu zajednički ojačati poziciju. To će biti i jedan od prioriteta tijekom predsjedanja Hrvatske Europskom unijom. Cilj je ojačati i financijske potpore za turističku infrastrukturu te razvoj održivog turizma - komentirao je ministar Cappelli u Londonu. 

Pored tih tema bilo je, naravno, govora i o turističkim specifičnostima svake pojedine zemlje.  

Španjolsku ministricu turizma Mariju Reyes Maroto posebno je, pak, zainteresirao sustav elektronski praćenja turističkog prometa u Hrvatskoj eVisitor, koji daje ažurne podatke na dnevnoj bazi. U odnosu na španjolski turizam, gdje se aktualne turističke brojke doznaju tek na kraju svakog mjeseca, to je daleko naprednije rješenje.

Foto: HTZ

Hrvatski štand je posjetila i britanska državna ministrica za umjetnost, baštinu i turizam Helen Whately

Na sajmu WTM prisutna je i Turistička zajednica Kvarnera koja se ovom prilikom zajedno s Lonely Planetom predstavlja britanskim medijima kroz prestižnu nagradu „Best in Travel Award“ za 2020. godinu. Nastup na sajmu u Londonu za dodatnu promociju koriste i predstavnici Splitsko-dalmatinske županije koji su u sklopu svog štanda organizirali veliku eno-gastronomsku degustaciju poznatih dalmatinskih proizvoda.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije