Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruža Tomašić

'Hrvatska je spremna za ženu predsjednicu, to će biti Kolinda i to svi kuže'

Ruža Tomašić i Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/4
09.11.2014.
u 15:26

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović danas se sastala s Ružom Tomašić

Kao što je ranije bilo najavljeno, Ruža Tomašić danas se sastala s predsjedničkom kandidatkinjom HDZ-a Kolindom Grabar-Kitarović što su zabilježile i kamere HRT-a. Prošetale su centrom grada i primale podršku prolaznika.

- Vidite nas zajedno, valjda je sad jasno da se ja neću kandidirati. Kolinda Grabar-Kitarović ima moju punu potporu. Ipak je radila vani i zna što se očekuje od jednog predsjednika i na koji način bi se demokratska vlast trebala ponašati – rekla je Ruža Tomašić.

Što je bila tema razgovora, pitali su novinari:

- Svakodnevne teme, a naviše stanje u Hrvatskoj. Zabrinute smo i raspravljale smo kako to promijeniti – rekla je Grabar-Kitarović.

Hoćete li i dalje surađivati?

- Ja sam rekla da je Hrvatska spremna za ženu predsjednicu. Vjerujem da će Kolinda biti nova predsjednica i mislim da to svi kuže. Ono što joj se spočitavalo na početku su manje greške, ali to nisu nikakve pogreške u usporedbi s onima koje su političari dosad radili. Znamo koliko su te greške dosad koštale Hrvatsku – rekla je Ruža Tomašić.

Koliko vam znači podrška Ruže Tomašić?

- Znači mi puno jer dolazi od iskusne političake koja je na sceni dugi niz godina i bori se za hrvatske interese – rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.

Na Jelačićevom trgu danas se obilježila 76. godišnjica Kristalne noći na kojoj se okupilo 200-ak ljudi. Kako to komentirate?

- Poštujem povijest i povijesna zbivanja i svakako osuđujem što se događalo u Kristalnoj noći - rekla je Grabar-Kitarović.

- To se nikada više ne smije ponoviti, rekla je Ruža Tomašić.   

Komentara 327

SV
sveznamdrugi
15:58 09.11.2014.

Svaka čast, dvije hrabre i pametne hrvatice

Avatar imadunic
imadunic
15:32 09.11.2014.

Nakon pokojnog Tuđmana, konačno državotvorna predsjednica...

QQ
qqriqrac
15:41 09.11.2014.

Kako sadasnji precednik, pravednik, ima 5 stanova, vjerujem da zbog nove pravednosti svi profesori imaju bar 4 stana. Čemu onda promjene?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije