Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUGODNO

Hrvat kupio auto u Njemačkoj pa mu ga oduzeli njemački policajci

njemačka policija
Foto: Arne Dedert/DPA/PIXSELL
1/3
18.10.2019.
u 17:21

Hrvat je kupio marke BMW X6 u Kölnu koji je želio odvesti u Hrvatsku, pa je stavio probne hrvatske registarske pločice. U Njemačkoj to nije dopušteno jer mora staviti njemačke registarske pločice.

Tijekom rutinske kontrole 48-godišnjeg hrvatskog vozača njemačka policija u Passau otkrila je nepravilnosti zbog kojih je oduzela automobil vozaču. 

Naime, Hrvat je kupio marke BMW X6 u Kölnu koji je želio odvesti u Hrvatsku, pa je stavio probne hrvatske registarske pločice. U Njemačkoj to nije dopušteno jer mora staviti njemačke registarske pločice. 

Rutinska kontrola koja je skupo koštala hrvatskog vozača odvila se danas oko 01.30 sati na odmorištu Donautal-West u Passau. Policijski službenici ustanovili su da 48-godišnjak nema registarske pločice propisane njemačkim zakonom za prijevoz automobila iz jedne zemlje u drugu.

Policija nije dopustila daljnje putovanje, oduzela je automobil sve dok 48-godišnjak ne nabavi potrebne dokumente s važećim registracijama za nastavak vožnje. 

Vozač će dobiti kaznenu prijavu i mora pokrenuti proceduru za dobivanje važećih registarskih pločica, piše Fenix-magazin. 

VIDEO: Evo kolike su zapravo plaće u Njemačkoj


 
Ključne riječi

Komentara 80

CH
che99
17:47 18.10.2019.

kupuješ X6 i nedaš 100-200 eur za privremene tablice... naravno, ukoliko je auto "čist".. to mogu samo naši krkani i bugari, rumunji, ukrajinci...

ŠĆ
šćtrlj
19:20 18.10.2019.

Kao i obično, naslov je čista laž! Auto mu nije oduzet, samo ne može prijeći granicu dok ne napravi probnu registraciju.

DU
Deleted user
17:29 18.10.2019.

Gdje je ovom bila pamet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije