Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMA NA MORU

Hrabra akcija mještanina Premude: Spasiocima pomogao prevesti Turke koji su se nasukali jedrilicom

Tribunj: Pomorska policija u ophodnji kod Tribunja
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
13.12.2023.
u 14:28

Obojica brodolomaca koja su putovala iz Slovenije za Tursku su dobro, a očevid o uzrocima pomorske nesreće je u tijeku, objavilo je ministarstvo

Hrabri mještanin s Premude bio je glavni akter sinoćnje drame koja se odvila u moru, nakon što se dvojac iz Turske jedrilicom nasukao kod otoka. On je, kako je objavilo ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, svojim gumenjakom uz pratnju spasioca ukrcao dvoje brodolomaca i sigurno ih prebacio na sigurno.

Naime, Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) dojava je stigla sinoć oko 00.40 sati, objavljeno je, nakon čega je krenula koordinirana akcija traganja i spašavanja prema mjestu dojave, u suradnji sa Lučkom kapetanijom Zadar.

- U izravnoj komunikaciji sa posadom ustanovljeno je kako se na jedrilici duljine 15 metara, turske zastave, nalaze dva člana posade, državljani Republike Turske. Obzirom da članovi posade nisu ozlijeđeni u nesreći, iz MRCC Rijeka su upućeni da se opskrbe odjećom i sredstvima komunikacije te se iskrcaju na obližnje kopno i čekaju daljnje upute, do dolaska spasilačke brodice - objavilo je ministarstvo.

- Budući je jedrilica bila nasukana u nepristupačnom području zbog stijena i pličine, a dvočlana posada nije poznavala područje kako bi samostalno došli do pristupačnije pozicije za evakuaciju, u pomoć je angažiran mještanin sa otoka Premude, koji je vlastitom brodicom uz pratnju spasilačke brodice zadarske Kapetanije, po nepovoljnim vremenskim uvjetima i smanjenoj vidljivosti, pristao do obale i ukrcao dvoje brodolomaca, koji su potom u 04.17 sati prekrcani na spasilačku brodicu i prevezeni u Zadar - dodali su.

POVEZANI ČLANCI:

Obojica brodolomaca koja su putovala iz Slovenije za Tursku su dobro, a očevid o uzrocima pomorske nesreće je u tijeku, objavilo je ministarstvo.

>> VIDEO Počelo rušenje bespravno sagrađenog objekta Frane Barbarića

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar nisam_robot
nisam_robot
16:46 13.12.2023.

Ne znam što se Turci imaju motati tundaka? Krijumčarenje ili špijunaža ili turizam?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije