Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Javna rasprava

HOO bez žena, a većinu medalja na OI u Pekingu osvojile – žene

\'08.03.2010., Zagreb - U stanu Marije Juric Zagorke odrzan je Festival kratkopricasica Zagorki u cast, Rada Boric Photo: Boris Scitar/PIXSELL\'
Boris Ščitar/PIXSELL\'
04.05.2011.
u 18:01

U Hrvatskoj nema razumijevanja da bez rodne ravnopravnosti nema ni demokracije. Za to nema stvarne političke volje

Puževim korakom država ugrađuje mehanizme ravnopravnosti spolova iako se već 14. godinu zaredom donose nacionalne politike za promicanje ravnopravnosti spolova. O četvrtom Nacrtu te politike, onom od 2001. do 2015., održana je danas javna rasprava gdje su civilne udruge iznosile svoje primjedbe. Generalna je zamjerka što nema ocjene uspješnosti prethodno valjanog dokumenta pa nije utvrđeno što je realizirano, a što nije. Tako se svaki put iznova predviđa puno prikupljanja statističkih podataka, a nema očitih mjera za provođenje politike rodne ravnopravnosti, upozorava Rada Borić iz Centra za ženske studije.

– Tek ove godine Nacrt utvrđuje da nema žena u Hrvatskom olimpijskom odboru, premda je na posljednjim Olimpijskim igrama medalje osvojilo više žena nego muškaraca – iznosi Rada Borić iz Centra za ženske studije primjer kako Nacionalna politika za rodnu ravnopravnost u velikoj mjeri ostaje priča u niši za žene, jer ne postoji politička volja za razumijevanje da bez ravnopravnosti nema demokracije.

Komentara 2

XL
xlns
18:50 04.05.2011.

a retardiranog naslova... čovječe, čak i ako jesu žene osvojile više medalja, što je sporno jer ima puno više muških natjecanja, žene ne mogu osvojiti >>većinu

OB
-obrisani-
20:01 04.05.2011.

Bolje da ih nema, jer bi ih Mateša s******** napastovao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije