Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cenzura u medijima

Homoseksualce u emisije ne zovu od straha

referendum
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
23.11.2013.
u 22:16

Odvjetnica Lovorka Kušan napomenula je da se krše ljudska prava te skupine jer je zabrana diskriminacije LGBT osoba standard u Europi i Hrvatskoj.

Inicijativa “Građani glasaju protiv” upozorava da u praćenju referenduma o ustavnoj definiciji braka dolazi do cenzure i autocenzure jer su novinari i na HRT-u i u drugim medijima pod pritiskom i boje se pozivati u emisije osobe homoseksualne orijentacije.

Odvjetnica Lovorka Kušan napomenula je da se krše ljudska prava te skupine jer je zabrana diskriminacije LGBT osoba standard u Europi i Hrvatskoj. Inicijativa ne vidi potrebu za ograničenjima novinara da u privatno vrijeme na svojim društvenim mrežama izražavaju vlastite stavove. Medijima bi trebala pravila o praćenju.

>>Referendum je isprovocirao prebrojavanje, zato sam “protiv”!

>>Pusić: Ravnopravnost, ili ćete sutra žrtva diskriminacije biti - vi

Komentara 16

Avatar Idler 3
Idler 3
22:33 23.11.2013.

Ajmo ovak - kolko ste u medijima do sad intervijuirali osoba koje su "ZA" referendum i kolko članaka objavili o njima? Sad usporedite kolko prostora dobivaju oni "PROTIV" i mogli se bi neugodno iznenadit. Osobno mislim kak je barem 3-4 naprema 1 za ove druge !!!

RE
rexx331
22:48 23.11.2013.

Još jednom pitam zašto nije OK ako nisam gay? Znam da do sad vladajučim garniturama i njihovim slugama nisam značio ništa,ali dosta je toga. Nisam mislio izači na referendum, ali sad sigurno izlazim i glasam ZA. Ne zato što slušamšam crkvu(nadam se da znate razliku između vjere i crkve-između osjećaja i zajednice-znate li?),ne zato što mrzim homo osobe,ne zato jer nisam dovoljno educiran,ne zato jer imam neke skrivene interese u cijeloj priči več zato što je svega ovog DOSTA. Ljudi daj se primite nekog posla a ne mlačenja prazne slame. Zar nije dosta samopromocija pojedinaca i zajednica,udruga i sličnih po televiziji i radiju? Nije li ? Jedino možda da i ja osnujem udrugu ili nešta slično pa dobivam novac poreznih obveznika ,naslikavam se na TV ekranima,pričam gluposti i mlatim praznu slamu i sijem razdore među ljudima samo zato da nebih ništa radio(po mojem udruge bi se trebala samofinancirati pa bi ih ja vjerujem bilo znatno manje ,a i one koje bi opstale nebi imale stalno zaposlenih).

TA
tatatata
22:53 23.11.2013.

JA uvijek glasam kontra Jovanovića ,Stazića i Pupovca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije