Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pravo na smrt

Holy za eutanaziju, Burić protiv zbog zloupotrebe

Mirela Holy (1)
Patrik Macek/PIXSELL
20.02.2013.
u 14:38

N. Martinčević: Nekad ljude održavamo na životu koji zapravo nije život, nego je mučenje. U tom je slučaju eutanazija humanija.

Suđenje ocu iz Siska koji je svojoj kćeri prekinuo život jer je tri godine nepomična ležala u bolovima potaknulo je mnoge na razmišljanje o eutanaziji pa tako i saborske zastupnike. Laburist Mladen Novak posebno emotivno, kaže, gleda na ovaj slučaj, i razumije oca, ali ne odobrava njegov potez. Nije sklon eutanaziji jer misli da nismo dovoljno uređena država da je uvedemo. HDSSB-ov Dinko Burić je protiv eutanazije jer je liječnik i svjestan je da je to prostor za moguće zloupotrebe. Vladajući su za jasne zakonske definicije.

– Ako je u drugim državama to moguće provoditi i ako je jasno da je riječ o volji pojedinca, ne treba izmišljati toplu vodu – kazala je SDP-ova Mirela Holy koja je za eutanaziju. I HNS-ova Natalija Martinčević misli da eutanazija mora postojati kao opcija, zbog slučajeva kao što je ova priča iz Siska.

– Nekad održavamo ljude na životu koji zapravo nije život nego je mučenje. Često ljudi sami žele tu muku prekinuti i trebali bismo vidjeti što je tu humanije, nekad je to eutanazija – objašnjava.  

>> 'O patnjama kćeri godinama nitko nije pitao, a sada nemamo mira'

Komentara 9

DI
Dingač
18:21 20.02.2013.

satanistkinja bi možda neke organe klopala nakon eutanazije.

CV
crna vrana
16:42 20.02.2013.

Eko-darkerica Mirela misli da je čovjek pesek, kojeg kad oboli odvedeš veterinaru da ga uspava. Tako naravno misle svi bezbožnici, koji umjesto nade izabiru ništavilo nakon čovječjeg zemaljskog hoda. Nitko im ne brani da za sebe izaberu autodestrukciju, ali neka im ne pada napamet legalizirati eutanaziju kao navodni akt milosrđa jer nijedno ubojstvo to nije niti može biti.

OB
-obrisani-
17:08 20.02.2013.

Opet se kukufukavci igraju Boga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije