Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radio Imotski

HND: Nađite i kaznite one koji nasilnički prijete novinarima!

radio imotski
Radio Imotski
Autori: ih/VLM, i.kri/VLM
20.05.2013.
u 11:37

– Politička elita, bez obzira kojoj opciji pripadala, mora se suočiti s činjenicom da demokracija znači podložnost kritičkom mišljenju javnosti – poručuju s radijske postaje.

U ponedjeljak ujutro nakon emisije o lokalnim izborima koja je emitirana do pola noći, na ulazu u prostorije Radio Imotskog osvanula je prijeteća poruka "Ili budite normalni ili vas neće biti".

Policija je obavila očevid nakon kojeg su se s Radio Imotskog oglasili priopćenjem. – Oštro osuđujemo napad na slobodu medija bilo koje vrste, pa tako i sadržaj ovog grafita koji više govori o autoru poruke nego o našem mediju. Smatramo da korektno obavljamo svoj posao, a ovaj grafit, bez obzira na to s čije strane dolazio, govori o još uvijek, kod nekih nedozreloj razini demokracije i uvažavanja različitih mišljenja – stoji u priopćenju Radio Imotskog te se dodaje:

– Na nama ostaje da i dalje korektno, objektivno i pravovremeno pratimo sva zbivanja u Imotskom i Imotskoj krajini, a politička elita, bez obzira kojoj opciji pripadala, mora se suočiti s činjenicom da demokracija znači podložnost kritičkom mišljenju javnosti. Ovaj incident neće nas pokolebati da i dalje služimo informiranju javnosti, nego će nas još više motivirati da i dalje profesionalno i savjesno obavljamo svoj posao – zaključuju.

Predsjednik HND-a Zdenko Duka pozvao je policiju i istražne organe da nađu i kazne ljude koji su prijetili novinarima Radio Imotskog.

"Hrvatsko novinarsko društvo poziva policiju i istražne organe da učine sve kako bi pronašli one koji su na ulazu u prostorije Radija Imotski u ponedjeljak ujutro ispisali prijeteći grafit: 'Ili budite normalni ili vas neće biti“ sa ustaškim slovom 'u' i križem iznad njega'", piše u priopćenju HND-a te dodaju kako se radi o prijetnji uredništvu i novinarima Radija Imotski.

Dodaju da HND Radio Imotskom pruža potpunu potporu u tome da ih incident ne pokoleba u tome da i dalje "služe informiranju javnosti", nego da ih motivira da i dalje profesionalno i savjesno obavljaju svoj posao. "Nasilnička prijetnja uslijedila je nakon radijske emisije o lokalnim izborima. Počinitelje nasilničkih prijetnji novinarima treba naći i kazniti kako bi se spriječile i obuzdale neke nove prijetnje", zaključuju u priopćenju iz HND-a.

>>Sve o lokalnim izborima pročitajte u našem specijalu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije