Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reagiranje

HND: Kazna urednici Maji Sever je cenzorsko zastrašivanje

predsjednik HND-a Zdenko Duka
Marko Lukunić/PIXSELL
28.04.2012.
u 11:37

Smatramo da Maja Sever nije u toj emisiji Hrvatska uživo učinila niti jedan urednički propust, piše u priopćenju

Odluka Uprave HRT-a o upozorenju na mogućnost otkaza o radu urednici HTV-a Maji Sever pokušaj je cenzuriranja njenog rada i zastrašivanja svih novinara koji katkad kritiziraju rad Uprave i Uredništva HTV-a, piše u priopćenju Hrvatskog novinarskog društva koje potpisuje njegov predsjednik Zdenko Duka.

Maja Sever dobila je upozorenje zbog navodnog kršenja profesionalnih standarda, etičkih načela i zakona u emisiji Hrvatska uživo, u kojoj se bavila oduzimanjem crkvenih ovlasti don Ivanu Grubišiću. Gost u emisiji bio je Drago Pilsel koji je branio don Grubišića i kritizirao odluku splitskog nadbiskupa Marina Barišića da mu oduzme crkvene ovlasti zbog političkog angažmana. Uprava HRT-a urednici zamjera što je Pilsel bio jedini gost jer da pristupi i mišljenja nisu bili primjereno zastupljeni. Iz HND-a naglašavaju kako je u emisiji pročitano priopćenje Informativne katoličke agencije, a potez Uprave smatraju najizravnijim miješanjem u uređivanje emisije.

"Smatramo da Maja Sever nije u toj emisiji Hrvatska uživo učinila niti jedan urednički propust. Ali, čak da je negdje i pogriješila – je li to možda znak da će Uprava HRT-a svaki novinarski i urednički propust ubuduće kažnjavati opomenom pred otkaz? Ili će jedne drastično kažnjavati zbog sitnica a onima s velikim grijesima javno zahvaljivati i imenovati ih na ključna mjesta?", zaključuje Duka u priopćenju.

Ključne riječi

Komentara 65

Avatar atrpimir
atrpimir
11:57 28.04.2012.

pogledaj samo ovo boljševičko durilo, hnd je partijska udruga boljševičkih piskarala!

HA
Hajro
12:00 28.04.2012.

gospođa sever imala je gosta koji je rekao svoje mišljenje. zar uvjek mora biti ioporba. svatko može dobiti priliku rći svoje mišljenje. nije pogriješila.

ĆA
ćaćaća
11:52 28.04.2012.

hnd produžena ruka sdp..a..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije