Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORNI REZULTATI

HDZ uvjerljiv u Dalmaciji, drugi krug za potvrdu

Foto: Ivo Cagalj/Grgo Jelavic/Pixsell
1/5
17.05.2021.
u 07:00

U Zadru najveće iznenađenje – odličan rezultat ostvario performer Ričard

Prema neslužbenim rezultatima u 22.30 sati u Splitsko-dalmatinskoj županiji mandat će u drugom krugu braniti aktualni župan Blaženko Boban (HDZ), protiv Ranka Ostojića (SDP), što je svojevrsno iznenađenje jer Ostojić uopće nije imao kampanju. U drugi krug će u Dubrovačko-neretvanskoj županiji Nikola Dobroslavić (HDZ), koji brani mandat, i Božo Petrov (Most). U Šibenko-kninskoj županiji četvrti mandat u drugom krugu traži HDZ-ov župan Goran Pauk protiv neovisnog Marka Jelića. U Zadarskoj županiji, bastionu HDZ-a, dosadašnji župan Božidar Longin morat će u drugi krug s neovisnim Ivicom Žuvelom.

Bulj jako blizu pobjedi

U Dubrovniku će Mato Franković (HDZ), nakon izbrojanih 65% glasova, u drugi krug s bivšim grdonačelnikom Androm Vlahušićem (HNS) ili Perom Vićanom (DDS) koji su se borili za drugo mjesto. U Metkoviću s izbrojanih 62% glasova u prvom krugu pobjeđuje aktualni gradonačelnik, HDZ-ov Dalibor Milan, kao i u Pločama, koje nakon izbrojanih 52% glasova u prvom krugu osvaja Mišo Krstičević (SDP). U Makarskoj će u drugi krug SDPov Zoran Paunović i HDZ-ov Jure Brkan.

>> VEČERNJI TV Ankica Mamić o rezultatima izbora

U Trogiru, nakon gotovo 70% izbrojanih glasova, Ante Bilić (SDP) brani mandat u prvom krugu. Miro Bulj je u Sinju nakon izbrojanih 50% glasova bio blizu pobjedi u prvom krugu. U Solinu u drugi krug sigurno idu Dalibor Ninčević (HDZ) i Vedran Duvnjak (NLM). Nakon izbrojanih 56% listića Ivo Tomasović, nezavisni, obranit će gradonačelnički mandat u Omišu u prvom krugu, kao i HDZ-ovac Denis Ivanović u Kaštelima koji je nakon 76% izbrojanih glasova imao podršku 57% građana. Branko Dukić aktualni gradonačelnik Zadra, u drugom će se krugu boriti protiv nezavisnog kandidata Marka Vučetića.

Tijesna utrka u Kninu

Za Zadar, bastion vladavine HDZ-a, to je iznenađenje jer su dosad dobijali u prvom krugu ili su bili jako blizu natpolovične većine. Drugi favorit bio je nezavisni Marko Vučetić s podrškom koalicije predvođene SDP- om i AM, a kao treći je ostao pritajeni kandidat za drugi krug – nezavisni Ričard lik koji ismijava društvo stavom da je najbitnije “poist i popit”, a što je taj zadarski performer ekranizirao u nizu video uradaka. Dobio je znatnu podršku u izborima za gradonačelnika, ali i za gradsko vijeće u kojem se, čini se, bez podrške Enija Meštrovića alias Ričarda neće moći ostvariti većina.

U Šibeniku je prema prvim podacima pobjedu ostvario dosadašnji gradonačelnik HDZ-ov Željko Burić ispred SDP-ovog Tončija Restovića koji također ulazi u drugi krug. Izrazito zanimljivo bilo je očekivati i rezultate izbora za gradonačelnika Knina, pogotovo nakon što se nije opet kandidirao sadašnji gradonačelnik Marko Jelić. Njegov favorit bio je nezavisni Marijo Ćaćić, a suprotstavio mu se Nikola Blažević iz HDZ-a s kojim će snage odmjeriti u drugom krugu. Veliku većinu pobjeda HDZ je u Dalmaciji postigao u manjim mjestima..

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije