Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kritika
Povratak na članak

HDZ: Ustavne promjene rezultat su vulgarne političke trgovine

Ove su ustavne promjene dugoročno štetne za demokraciju i vladavinu prava te izigravaju međunarodne obveze – ističu HDZ-ovci na današnjoj konferenciji za novinare

Komentari 36

Avatar zatvaraju mi oči
zatvaraju mi oči
14:51 11.12.2013.

Ovo što Kukurikavci nastoje nametnuti nisu Ustavne promjene već pokušaj uvođenja etatizma u službi jedne ideološke (totalitarističke) opcije.

VL
Avatar mlijeko
mlijeko
14:04 11.12.2013.

Zahvalite se Kosorici što se ustavne promjene mogu donositi bez vas. Što se tiče laburista oni su u rezervi za SDP sve vrijeme. Laburisti su protiv izmjena Zakona o radu pa se isti povlači iz procedure dok se ne usvoje ustavne promjene, a onda se ZOR vraća u proceduru. To se radi kako bi laburisti eto bili vjerodostojni. Moš si misliti. HDSSB je protiv ali Šišljagiću visi zatvor pa se čovjek dogovorio. Vama u SDP-u ustavne promjene a meni sloboda. To što misli članstvo, pa to nije nikoga briga.

VL
DJ
djurex
15:09 11.12.2013.

Ovo je neviđena prevara!!!Ovo se ne smije dozvoliti ni pod koju cijenu!!Vlastitim građanima ukidaju referendum, ograničili su nam sve živo, a sebe dodatno zaštitili da im nitko nikad ništa ne može! Predloženim promjenema vladajući uz svoje satelite laburiste zapravo ukidajuu referendum jer, ako se zna da u Hrvatskoj na svim zadnjim izborima i referendumima izlazi između 40 i 45 posto birača (znači najviše 1,8 milijuna ljudi) odredbom o 50 posto prihvaćenosti, što nema nijedna demokratska zemlja svijeta, vlast se zaštitila da ubuduće nitko više ne može mijenjati Ustav - osim njih. Prođu li ovakve izmjene Ustava, na referendumu se više ne bi moglo odlučivati o niti jednom važnom pitanju nego samo o kanalizaciji i vodovodu..

VL
ST
stefj
15:31 11.12.2013.

Ustavne promjene? Naravno da su trgovina, velika trgovina. Baš je lijepo gledati kako je SDP kupio Laburiste i HDSSB. Tak da ljudi ne misle da se ustavne promjene donose radi nekih viših ciljeva - cilj je samo zaštita Perkovića, a da bi se to postiglo, cijena je bila udovoljiti zahtjevima gore navedenih stranaka. Sve ove priče o ljudskim pravima i sl. su priče za malu djecu. Ne postoje tu viši ciljevi, sve su to vrlo prizemni uski interesi...

VL
Avatar tituš
tituš
14:30 11.12.2013.

Potpuno se slažem sa izrečenim od strane HDZ-a, po prvi put od 1989. godine! Ako ovaj Ustav prođe, doista smo pali u mrak, totalitarni mrak šačice od 101 ruka! Odsjeći ih odmah!!

VL
Avatar z11
z11
15:41 11.12.2013.

Žao mi je gledati pojedine ljude na vlasti koji se iscrpljuju pokušavajući vlastiti narod proglasiti neuračunljivim i sebe odmah imenovati tutorom tog „neuračunljivog naroda“. A imaju toliko drugog posla.

VL
ER
EUGEN ROMMEL 2
14:55 11.12.2013.

sve se ovo radi samo zato da se perkovića ne izruči!!! pa gdje mi živimo! užas!

VL
Avatar maldex
maldex
15:17 11.12.2013.

U svim normalnim demokratskim drzavama se ustavne izmjene donose konsenzusom svih relevantnik politickih stranaka nakon duže parlamentalne rasprava i nikako preglasavanjem ili politickom trgovinom sto radi SDP. Ovo je skandal !!! Laburisti se nebi trebali cuditi kada na slijedecim izborima izgube 50% glasova.

VL
Avatar Maximilian Jure Kučina
Maximilian Jure Kučina
15:19 11.12.2013.

Zbog tzv. haraca za vrijeme bivse vlade,masa je instruirano izasla na ulice rusiti vlast. Sada kada skoro svakog dana dolazi novi namet na i ovako jadna primanja,kad su uvedeni desetci novih haraca,raja suti i podanicki guta sve sto joj sese namece. I tako,dok se narod brine kako prezivjeti do prvog i kako poplacati sve te nove harace,ova vlast na mala vrata provlaci svoje zakone,propise,izmjene ustava itd. Zakonske promjene koje oni uvedu poslije desetljecima placamo na razne nacine (cirilica).I ne sumnjam da i u ovim promjenama nema nesto lose za sve nas.To cemo skuziti kasnije kad vec bude kasno.

VL
KA
Kamarat
15:10 11.12.2013.

Ako nemože Yugoslavija neka onda nema ni Hrvatske

VL
DU
Deleted user
16:40 11.12.2013.

de, neka mi sad hdssbovci drže prodike kako je hdz izdao a oni sveci, što su im to komunisti dali da sudjeluju u zaštiti perkovića ide nova godina, budu brzo pale maske, jer će se brzo vidjeti hoće li perkovićć u minhen i da li je ovo sve bilo radi njegove zaštite

VL
AG
Agricola
15:42 11.12.2013.

Ništa novo. Samo potvrda mog poučka da svako normalan Hrvat na izborima ima dvije opcije: ili glasati za HDZ koji je, sad se to opet pokazuje, jedina hrvatska stranka, ili ostati doma. Ovaj HDSSB sad jed pokazao tko je i i što je. Nema galame Dinka Burića sad kad se amnestira udbaše, on je dobio gradonačelnički mandat u Belišću "ponovnim prebrojavanjem glasova" što nije ništa drugo nego običan tal koji je dio ovog velikog tala a kojem je jedini cilj zaštita udbaških i komunističkih zločina i zločinaca..

VL
Avatar klikun
klikun
17:47 11.12.2013.

Bez obzira na regionalizaciju,koja bi u biti trebala biti korisna za Slavoniju,jasno je da HDSSB-e želi da bude kao nekakva vodeća regionalna stranka,bar u Slavoniji,poslije ove trgovine nema šanse da prijeđu izborni prag.Desna stranka nikako nemože koalirati ni trgovati sa SDP-om i SDS-om,ove mandate su dobili zbog borbe protiv HDZ-a,a sada gube obraz.HSLS je nestao zbog loših koaliranja ,tako će HDSSB.

VL
ZE
zes87
17:25 11.12.2013.

ovo nigdje u svijetu nema da pokrajina koja pretendira na više novca iz centralne kase traži regiju, nego regiju obično traže pokrajine koje ostvaruju veći prihod od ostalih

VL
Avatar petrolio
petrolio
18:17 11.12.2013.

Laburisti i HDSSB izdali su narod jer ovakvim ustavnim izmjenama de facto onemogućavaju uspješno održavanje referenduma! no, zaklela se zemlja raju da se sve tajne doznaju pa ćemo i mi za godinu-dvije saznati što su Laburisti i HDSSB dobili zaza priklanjanje SDP/HNS-u! a za ovo ignoriranje naroda platit će vrlo brzo na izborima!

VL
ZE
zes87
17:33 11.12.2013.

a šišljagiću bi se mogle i ispuniti želje, bude li split objedinio sve dalmatinske županije, brzo će se i postaviti pitanje da regija dobije i više prihoda nego danas županije, jer će tako velika upravna jedinica htjeti i moći ono što županije nisu mogle, pa ćemo onda vidjeti kako će šišljagićeva regija proći

VL
DU
Deleted user
15:55 11.12.2013.

Očito žele ukrajinski scenarij

VL
ZE
zes87
17:58 11.12.2013.

klikun ne vidim korist za slavoniju u regionalizaciji, narav regije je da što više svojih prihoda zadrži za sebe, a hdssb bi nemoguću vrstu regionalizacije u kojoj bi dobili više iz centralne kase nego danas hdssb u biti ima kontradiktoranoran cilj, hoće regije i smanjenje novca u centralnoj kasi a onda više novca iz te iste centralne kase koju hoće smanjiti splitu bi možda to i odgovaralo, ali osijeku ne

VL
DO
dobar
18:19 11.12.2013.

Pa kojima u politici je upce stalo do drzave ili do naroda , stalo im je do udbaskih zlocinaca i zato mijenjaju Ustav a ne zbog necijih ugrozenih prava a Laburisti i HDSSB to su Jude koje su se prodale za saku skuda i to je danasnji rezim vladajucih.

VL
ZA
zagorec51
16:45 11.12.2013.

politička trgovina - kaže HDZ ??

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.