Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nastavlja se polemika

HDZ: Svaki put kad je uhvaćen u laži, udbaški poslušnik Milanović optužuje druge

Milanović dao izjavu nakon obilaska izložbi u Klovićevim dvorima
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
22.04.2022.
u 11:25

Milanović je Plenkoviću poručio da neće ratne generale koji su potpisali inicijativu za pomilovanjem Perkovića i Mustača nazivati udbašima.

HDZ je u petak na facebooku poručio predsjedniku RH Zoranu Milanoviću "neka se izjasni hoće li osloboditi udbaške ubojice, čije je procesuiranje nastojao spriječiti i 2013. sramoteći Hrvatsku".

"Svaki put kad je uhvaćen u laži, udbaški poslušnik Milanović druge optužuje za ono što vrijedi za njega samog. Neka se izjasni: hoće li osloboditi udbaške ubojice, čije je procesuiranje na svaki način nastojao spriječiti i 2013. sramoteći Hrvatsku", stoji u objavi. 

Drže kako "nervoza raste". 

"Kremljenko je u problemima. Čak optužuje Ukrajince da sami sebe ubijaju. Kao i nakon afere Janaf ili slučaja Vruja, tako i sada - kada se razotkriva da ima itekako veze s inicijativom za pomilovanjem udbaških ubojica - Milanović gubi živce", ističu iz HDZ-a osvrćući se, među ostalim, na Milanovićevu izjavu o ratu u Ukrajini.

Naime, Milanović je jučer, referirajući se na rusku invaziju na Ukrajinu, među ostalim ustvrdio "Netko će morati sutra položiti račune, tko je odgovoran za ovoliko smrti u Ukrajini. Jesu li krivi Ukrajinci ili oni koji su ih huškali na to".

Milanović se pak danas, nakon komemoracije u povodu 77. obljetnice proboja iz ustaškog logora Jasenovac, ponovno obrušio i na premijera Andreja Plenkovića rekavši da je "udbaš druge generacije", te mu je poručio da neće ratne generale koji su potpisali inicijativu za pomilovanjem Perkovića i Mustača nazivati udbašima. 

– Da mi jedan sin rezervnog majora KOS-a, koji je od toga živio i profitirao, govori da je Gotovina udbaš, e nećeš, matere ti – rekao je Milanović u Jasenovcu. Poručio je da ne može i neće drukčije, te da će udbašem zvati svakoga tko makar insinuacijom, a kamoli izrijekom, dovede hrvatske generale, legende rata, u vezu s Udbom, i za njih kaže da su "udbaške pudlice".

22.04.2022., Jasenovac - Povodom 77. obljetnice proboja posljednjih zatocenika ustaskog logora Jasenovac, izaslanstva Predsjednika, Sabora, Vlade, parlamentarnih stranaka, te predstavnici Saveza antifasistickih boraca i antifasista, Srpskog narodnog vijeca kao i manjina, odali su pocast svim stradalima u tom logoru polaganjem cvijeca i kamencica kod Spomen obiljezja Kameni cvijet. Predsjednik Republike Zoran Milanovic. Photo: Emica Elvedji/PIXSELL
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Milanović je iz Jasenovca Plenkoviću i ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu poručio da će za takve izjave platiti. “Platit ćete za to, skupo ćete platiti za to”, rekao je.  Odgovarajući na prozivke iz HDZ-a o tome da je nervozan, Milanović je Plenkoviću poručio da, kada govori o živcima, pogleda sebe na aktualnom satu u Saboru, gdje je tri sata sjedio u fotelji i “pojeo tri kemijske”, i nazvao ga "udbašenkom”. 

Komentirao je i to što zahtjevi za pomilovanja, prije dolaska u Ured predsjednika, idu u Ministarstvo pravosuđa, poručivši da to više tako neće biti. 

– Buduće molbe za pomilovanje neće ići u Ministarstvo pravosuđa, to je još jedna od nezakonitih protuustavnih uzurpacija ove bande koja je osuđena za kriminal. To je izričita i izravna ustavna nadležnost, ovlaštenje i u stvari, nepotreban teret, predsjednika Republike – poručio je.

Komentara 16

PR
prajdali100
12:05 22.04.2022.

Ovo je vrh vrhova !! Jedna pobjeguša,slučajni predsjednik prijeti generalu Pobjedničke Hrvatske vojske,više puta ranjenom,Tomi Medvedu da će " platiti" !!! Halo,ti mu nisi dostojan ni cipele obrisati.

AB
abram
11:56 22.04.2022.

Svaki put kad je uhvaćen u laži, udb..ki poslušnik Milanović druge optužuje za ono što vrijedi za njega samog.....ovdje je sve rečeno

FR
Frapin
12:23 22.04.2022.

Sramim se u kakvoj državi živim ovo je plafon svega a naročito vodećih političara Milanović se ponaša kao šerif nazivajući heroja domovinskog rata Tomu Medveda udbaš sram da te bude predsjedniče takav stav bi opravdao tvoju ostavku na pred položaj točka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije