Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donji Miholjac

HDZ se oglasio: Nemamo nikakve veze s otkazivanjem Škorinog koncerta

Miroslav Škoro
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/3
21.09.2019.
u 13:42

"Glazbeniku Miroslavu Škori koncerte otkazuju brojni načelnici i gradonačelnici neovisno o političkoj opciji iz koje dolaze, vodeći pri tome računa da proračunskim novcima ne financiraju njegove javne istupe u vrijeme kada je najavio kandidaturu za predsjednika"

Iz HDZ-a Donji Miholjac danas su poručili kako nemaju nikakve veze s otkazivanjem Škorinog koncerta povodom Dana Grada Donjeg Miholjca.

Poručuju da HDZ ni sa koje razine, niti lokalne niti županijske, nije vršio pritisak na nezavisnog gradonačelnika Gorana Aladića oko dogovaranja imena koja će nastupiti povodom Dana Grada, a isto tako niti oko raskidanja suradnje i otkazivanja Škorina koncerta.

- Nakon što je gradonačelnik Grada Donjeg Miholjca Goran Aladić otkazao koncert Miroslava Škore koji se trebao održati povodom Dana Grada 29. rujna ove godine, pojavili su se netočni medijski natpisi o tome kako HDZ stoji iza otkazivanja koncerta. Ovim priopćenjem želimo oštro demantirati teze koje u javni prostor plasira tim glazbenika Miroslava Škore koji je najavio svoju kandidaturu za predsjednika Republike Hrvatske. Hrvatska demokratska zajednica u Donjem Miholjcu participira u gradskoj vlasti putem vijećnika u Gradskom vijeću, ali gradonačelnik Donjeg Miholjca gospodin Goran Aladić nije član HDZ-a, a na mjesto gradonačelnika izabran je kao nezavisni kandidat - stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Donji Miholjac Dražen Trcović.

- Odluka o odabiru izvođača kao i o otkazivanju koncerta istom nije u nadležnosti Gradskog vijeća niti je Gradsko vijeće odlučivalo o tome. Važno je naglasiti i da nitko od članova Hrvatske demokratske zajednice nije sudjelovao u odlukama oko izbora glazbenih izvođača povodoma Dana Grada. Isto tako nitko s lokalne i županijske razine nije vršio pritisak na Gradonačelnika za raskidanje suradnje s glazbenikom Škorom kako bi otkazao ranije dogovoreni koncert. Dakle, sva pitanja oko izbora izvođača i otkazivanje dogovorene suradnje, s gospodinom Škorom, povodom Dana Grada Donjeg Miholjca isključivo treba adresirati na gradonačelnika koji je sudjelovao u svim tim procesima i upućen je u tijek događaja vezanim za ovu temu - nastavlja se u priopćenju.

- Glazbeniku Miroslavu Škori koncerte otkazuju brojni načelnici i gradonačelnici neovisno o političkoj opciji iz koje dolaze, vodeći pri tome računa da proračunskim novcima ne financiraju njegove javne istupe u vrijeme kada je najavio kandidaturu za predsjednika. Vjerujemo da se istom moralnom odgovornošću prema svim građanima Donjeg Miholjca vodio i gradonačelnik Aladić. S obzirom na sve gore navedeno objave koje dolaze iz stožera gospodina Škore ocjenjujemo krajnje neprimjerenim jer koristite Hrvatsku demokratsku zajednicu u kontekstu otkazivanja koncerata pokušavajući time prikupiti političke bodove - zaključuju iz HDZ-a.

VIDEO Miroslav Škoro zahvaljuje Mostu na podršci:

Komentara 18

MR
MrGrickle
14:40 21.09.2019.

Ne znam u kojem paralelnom svemiru je normalno da se politički skupovi financiraju od novaca poreznih obveznika. Škoro neka prestane kmečati i neka se primi posla pod tržišnim uvjetima kao što drugima stalno soli pamet.

Avatar Mamlazac
Mamlazac
21:18 21.09.2019.

Samopromocija na racun poreznih obaveznika, neki novi vjetrovi u politici?? Za Kolindu!

MA
Machak
14:14 21.09.2019.

Drugim riječima, nastupi glazbenika Miroslava Škoro su u velikom dijelu financirani novcima poreznih obveznika, budući da uglavnom zaradjuje kruh svoj na nastupima organiziraninim od gradskih, općinskih i inih vlasti a ne na slobodnom tržištu. Moglo bi se reći da se se radi o "režimskom" glazbeniku. E sad se okrenuo kontra tog istog režima pa kusa plodove tog revolta. Nitko ne brani da mu njegovi manageri organiziraju koncert u Zgb Areni, Spaladiumu ili u Areni niti će ga itko otkazati osim samih njih radi nedostatka interesa :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije