Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drugi krug izbora

HDZ-ovci čestitali I. Vrkiću, no ne žele otkriti hoće li ga i poduprijeti

Ivica Vrkić, portal
Patrik Macek/PIXSELL
21.05.2013.
u 14:09

U Ladimirevci, gdje je glasovao i HDZ-ov kandidat za župana Goran Ivanović, izbori će se ponoviti zbog jednog listića viška

Zbog samo jednog listića viška, ponovit će se izbori u Ladimirevcima nedaleko od Osijeka. Na istom biračkom mjestu glasovao je i Goran Ivanović, kandidat HDZ-a i HSP-a AS za osječko-baranjskog župana, koji je izborio i drugi krug.

- Krivac može biti samo predsjednik biračkog odbora. Prvi sam put doživio da birači sami uzimaju listiće. Taj listić ne može ni na što utjecati jer se radi o promilima, a stvorit će se dodatni trošak. To je nonsens - komentirao je Ivanović, dodajući kako ga se u javnosti \"želi prikazati lopovom koji krade glasove\". Kazao je kako se na biralištu osjećao \"kao na sastanku HDSSB-a jer je od deset članova biračkog odbora njih osmero bilo iz te stranke\".

- Podnijeli smo Gongu pritužbu jer su članovi HDSSB-a dvadesetak metara od birališta vukli za rukav građane i govorili za koga trebaju glasovati – ustvrdio je. Rezultatima izbora u županiji HDZ je zadovoljan.

- Kruna je to našeg političkog rada. Svi su nam davali male šanse, ali probudili smo onaj dio županije koji razmišlja kao i mi, a to je da mora doći do promjena – poručio je. Izniman je rezultat, ocijenio je, i 16 mandata u Skupštini. - Iskra je ovo za koju sam siguran da će se pretvoriti u plamen i želju za promjenom – nastavio je. Kandidat za dožupana Mladen Mikolčević, general u miru,

čestitao je Ivici Vrkiću, adutu SDP-a, HNS-a i HSU-a za gradonačelnika Osijeka, na korektnoj kampanji. Na upit novinara znači li to da će HDZ poduprijeti tzv. antiglavaševsku koaliciju u Osijeku, izbjegli su izravan odgovor. - Čestitati se može i rođendan i imendan, to je dobra gesta – \"ubacio\" se Ivanović. Odluku o tome hoće li ikoga poduprijeti donijet će, dodao je, gradski ogranak, ali u dogovoru sa središnjicom. - Siguran sam da ćemo sa svima sjesti za stol, pa i s HDSSB-om. Bit politike nije ponovno držati građane taocima zato što se mi ne možemo dogovoriti – istaknuo je on, dodajući kako nikakve konzultacije sa Zagrebom još nisu odrađene.

>>Bubalo: S Vrkićem ne želim progovoriti niti riječi ikada više!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije