Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRZA REAKCIJA

HDZ izbacio Zlatka Hasanbegovića iz stranke: Naš bivši član...

Patrik Macek/PIXSELL
08.05.2017.
u 13:57

Obavijestili i Hasanbegovića, čeka se njegova reakcija

Nakon današnjeg obraćanja javnosti Zlatka Hasanbegovića, nije dugo trebalo čekati reakciju HDZ-a i odluku koja se očekivala.

HDZ je izbacio Zlatka Hasanbegovića iz stranke, javljaju priopćenjem iz HDZ-a. Obavijest o prestanku članstva stranka je proslijedila i Hasanbegoviću.

"Uvidom u objavljenu Pravovaljanu kandidacijsku listu za izbor članova Gradske skupštine Grada Zagreba, utvrđeno je da se dosadašnji član Predsjedništva HDZ-a dr. sc. Zlatko Hasanbegović kandidirao na drugom mjestu liste grupe birača, čija je nositeljica Bruna Esih.

Time mu je, u skladu s člankom 13. stavak 1. podstavak d) Statuta HDZ-a, prestalo članstvo u HDZ-u. Statut jasno propisuje da članstvo u HDZ-u ,prestaje kandidiranjem na izborima bez suglasnosti stranke.

Obavijest o prestanku članstva danas je upućena i bivšem članu Zlatku Hasanbegoviću", priopćenjem su javili iz HDZ-a.

Podsjećamo, Hasanbegović se u današnjem obraćanju oštro obrušio na vodstvo HDZ-a s predsjednikom Andrejom Plenkovićem na čelu. 

– Danima si zajedno s kolegama postavljam pitanje nije li ovo trenutak kad glas savjesti treba imati prednost pred dijelom stranačkog vodstva? Znam da je mnogo lakše onima koje ne muče takva pitanja, onima koji izbjegavaju propitkivati svoju etičku i političku poziciju – rekao je.

Sadašnju politiku HDZ-a usporedio je s moralnom kaljužom, a podsjetio je na Plenkovićevo ponašanje za vrijeme Oreškovićeve vlade.

– To je bio poziv na neposluh zbog kojeg Plenković nije bio izvrgnut stranačkim sankcijama – dodao je Hasanbegović.

Kasnije su se javnosti obratili Milijan Brkić i Vladimir Šeks koji su najavili da će Hasanbegović snositi sankcije zbog kršenja statuta, što se i dogodilo.

 

1/12

Komentara 157

Avatar BuzzLightyear
BuzzLightyear
14:07 08.05.2017.

Za osobu kakva je Zlatko bila bi i sramota ostati u stranci kakav je današnji HDZ. Kojim upravlja Sova.

HE
hr.eu
14:23 08.05.2017.

Gospodine Hasanbegoviću, nadam se da će što prije svanuti dan kada ćete preuzeti vodstvo HDZ-a kojega ćete reformirati u modernu desnu stranku i pročistiti od komunističkog tumora, te na izvornoj politici dr. Tuđmana, obnovitelja hrvatske države i oca Republike Hrvatske, izvedete Hrvatsku iz moralnog i materijalnog blata u koje su je ugurali svi oni koji su je vodili nakon 2000.

Avatar juricamesko
juricamesko
14:20 08.05.2017.

misljenja sam da ce Hdz jos ove godine traziti novog predsjednika stranke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije