Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ

Brkić poručio Pupovcu: Manjine neće određivati Vladu i ministre

Milijan Brkić
Davor Višnjić/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
08.05.2017.
u 16:08

Hasanbegovićev potez je osim Brkića komentirao i Vladimir Šeks

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić ustvrdio je danas, nakon napada Zlatka Hasanbegovića na stranačko vodstvo, da se Hasanbegović sam izbacio iz HDZ-a priklanjanjem listi Brune Esih, nezavisnoj kandidatkinji za gradonačelnicu Zagreba.

"Gospodin Hasanbegović sam je odlučio istupiti iz stranke, kandidiranjem na nezavisnoj listi Brune Esih. Dakle, o tome nema priče. Mi ćemo na stranačkim tijelima, budući da je član središnjeg tijela stranke, samo konstatirati tu situaciju i to je to", izjavio je Brkić novinarima ispred Banskih dvora. 

Dodao je kako mu je "osobno žao što je došlo do toga, ali Hasanbegović, kao i svi drugi, ima pravo na svoj put i svoj odabir". Sretno mu bilo, ali HDZ ide dalje, istaknuo je Brkić.

Na Hasanbegovićevu izjavu da predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković pretvara "politiku u moralnu kaljužu", Brkić je  rekao da je to "stvar izričaja svakoga od pojedinaca".

"Mislim da unutar obitelji  uvijek postoje problemi u svemu, kao i u strankama, ali te probleme treba rješavati institucionalno i ja sam zagovornik takvog rada i odnosa. Oni koji se odlučuju za drugačiji način, to je njihova odluka, Bog im dao zdravlje i sretan put", poručio je Brkić.

HDZ je u međuvremenu priopćio da Hasanbegović više nije član HDZ-a, budući da se na zagrebačkim lokalnim izborima kandidirao na listi Brune Esih.

Nakon toga se Brkić ponovno obratio novinarima i odgovarao na novinarska pitanja oko nove parlamentarne većine, kao i na izjave Milorada Pupovca koje je dao za srpske medije. 

- Koliko ja znam Pupovac je podržavao sve Vlade do sada, pa tako i onu u kojoj je bio Hasanbegović. Ne znam kako Hasanbegoviću to tada nije smetalo, rekao je Brkić.

On je član Sabora i podržava Vladu, a hrvatske nacionalne manjine neće određivati Vladu i ministre. Zamislite kako bi bilo da bih ja odavde govorio tko će Vučiću sjediti u Vladi, dodao je.

Na pitanje o tome ima li Andrej Plenković većinu u Saboru nakon što je Hasanbegović izbačen iz HDZ-a, Brkić je rekao da Vlada i institucije funkcioniraju normalno a većinu će pokazati kad premijer predstavi nove ministre.

- Znate kad vidite koliko ste sposobni? Kad igrate utakmicu. To ćemo vidjeti kad predstavimo nove ministre. U ovoj utakmici su SDP i Most gubitnici, za sada je 3:0 za HDZ. Takva demagogija nikome ne koristi. Itekako je stabilna politička situacija. Utakmicu ste izgubili ili pobijedili, a većina će se utvrditi kad predsjednik Vlade na sljedećoj sjednici predstavi novi sastav Vlade, onda ćete vidjeti imamo li većinu, zaključio je Brkić. 

 

Hasanbegovićev potez komentirao je i HDZ-ov veteran Vladimir Šeks.

- Ništa nas ne smije iznenaditi, rekao je kratko Šeks.

Danas je Zlatko Hasanbegović dao izjavu za medije u povodu priključivanja kandidacijskoj listi Brune Esih, neovisne kandidatkinje za gradonačelnicu Grada Zagreba, a vrlo je oštro napao premijera Andreja Plenkovića i njegove najbliže suradnike i suradnice.

Na početku konferencije za medije Zlatko Hasanbegović je podsjetio na pismo koje je Andrej Plenković prije godinu dana poslao s nekoliko kolega eurozastupnika u sličnim okolnostima te se poslužio i komunističkim ideologom Marxom.

Milijan Brkić
1/7

 

Komentara 86

Avatar Borna Vitez
Borna Vitez
14:05 08.05.2017.

Milijane.....Juuuuuuddoooooo !

Avatar juricamesko
juricamesko
14:38 08.05.2017.

Brkicu najlakse je promatrati kako casni i posteni ljudi odlaze iz stranke.od tebe se ocekivalo puno vise .da zastitis vrijednosti koje ti ljudu donose stranci.ovako mozes ocekivati da si ti slijedeci na redu.

DU
Deleted user
14:04 08.05.2017.

Bog tebi dao razuma

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije