Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drniš

HDZ dobio gradonačelnika Drniša nakon osam godina

josip begonja
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
28.01.2013.
u 00:05

Josip Begonja dobio je 65 posto glasova, zamjenik mu je Nikola Lovrić. Izbori su održani zbog smrti gradonačelnika Ante Dželalije

Na prijevremenim izborima u Drnišu pobjedu je odnio HDZ i njegov kandidat za gradonačenika, Josip Begonja, koji je dobio 65 posto glasova. Zamjenik gradonačelnika je Nikola Lovrić. Izbori su održani zbog smrti drniškog gradonačelnika Ante Dželalije, nakon koje je funkciju vršiteljice dužnosti gradonačelnika obnašala Vlatka Duilo. Na proteklim izborima Vlatka Duilo za zamjenicu gradonačelnika izabrana je s nezavisne liste, a u međuvremenu je bila postala članica HNS-a, pa je HDZ požurivao vladu RH da raspiše prijevremene izbore.

Na izborima 2009. HDZ je dobio 48% glasova, no nije imao gradonačenika punih 8 godina. Dželalija je, premda osnivač HDZ-a u tom kraju, na izborima nastupao sa svojom nezavisnom listom.

Komentara 6

ČA
čarli123
06:50 28.01.2013.

Hdz-e se ponovo uzdiže i vraća na vlast, najprije će na lokalnim izborima jako dobro iskoristiti loše i nedopustive poteze kukuriku koalicije i osvojiti vlast , a zatim i na parlamentarnim. Samo je žalosno što su obje te stranke doe do sada ovoj državi nanjele samo zlo i ništa dobro, a druge ozbiljnije i poštenije alternative nema., te nam je sudbina odredila da propadamo još više., dali je to Hrvatsi narod zaslužio,? izgleda da je, jer bira se tako.

CR
crocro
07:06 28.01.2013.

Što se tiče lokalnih izbora u Drnišu, nije neki pouzdani znak i jedna lasta ne čini proljeće. No, na temelju poteza sadašnje vlasti i nelogičnih poteza koje povlači, za pretpostaviti je da na lokalnim izborima neće polučiti za njih povoljne rezultate. Ja nisam član niti jedne stranke, ako netko tu i tamo zapamti neki koj komentar, može se zaključiti da sam kritičan na svake loše poteze bez obzira tko je na vlasti. Dosta sam kritizirao HDZ dok je bio na vlasti za loše poteze. Također za loše poteze itekako kritiziram i sadašnju vlast. No, ipak pretpostavljam, a to će te vidjeti nakon izbora, da će dobre rezultate polučiti HDZ i Hrvatski laburisti, jedan dobar dio kolaća će uzeti SDP i još vidim jednu stranku u napretku ali neću se sada usuditi isticati njezino ime. Dakle i ovaj puta će ove tri opcije osvojiti lokalne izbore, ali u nešto izmjenjenim omjerima sudjelovanja u vlasti, a ti će se omjeri kasnije ponoviti i na parlamentarnim izborima s tendencijom jačanja onih stranaka koje ne nose ime SDP. U parlamentu vjerojatno neće biti puno stranaka, možda čeriti. Ne vjerujem da puno griješim, pa možemo poslije komentirati.

Avatar puky
puky
08:26 28.01.2013.

... ljudi moji nitko ne voli HDZ kao ja ali kažem - nije uopće važno da li će HDZ biti veliki, veći ili manji pobjednik na bilo kojim izborima nego nam je na prvom mjestu osigurati zajedništvo svih domoljubnih stranakaa i u nezaustavljivoj demokratskoj "Oluju" pomesti crvenu peronosporu sa domovinske scene ... to nam je posao ... zatim očistiti Domovinu od svih jugi komunističkih ostataka i lijevo liberalnoga nagomilanoga smeća ... hrvatska desnica milijun puta je više demokratska nego ovo što se zove socijaldemokratima a zapravo su nesposobni cirkusaneri koji glume a bome i pokušavaju nametnuti boljševizam svojih ćaća i idola im zlotvora broza ... svi su se uvjerili u njihovu nesposobnost i antihrvatsku tradicionalnu nakanu ... zato zajedništvom svih nas koji hrvatske vrijednosti baštinimo moramo si osigurati mirnu sadašnjost a našoj djeci sigurnu budućnost ... strava ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije