Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oštra reakcija

HDSSB: J. Kosor trebala bi povući našeg veleposlanika iz Srbije

hdssb
Marko Mrkonjić/PIXSELL
09.01.2011.
u 14:33

Trebalo bi uvesti odredbe da saborski zastupnici iz redova srpske nacionane manjine mogu biti samo osobe koje prethodno donesu dokaz da nisu sudjelovali u agresiji na Hrvatsku, poručuju.

OSIJEK - Još jednim političkim skandalom aktualne hrvatske Vlade koji “podgrijava nesigurnost hrvatskih branitelja” HDSSB-ovci u Osijeku opisali su posljednja događanja vezana za popise objavljene u Srbiji. Saborski zastupnik Dinko Burić rekao je kako bi nakon ovakvih poteza države koja je izvršila agresiju na Hrvatsku premijerka Jadranka Kosor trebala povući hrvatskog veleposlanika iz Srbije, a njihovom veleposlaniku u Hrvatskoj uskratiti gostoprimstvo.

- Trebalo bi, također, uvesti odredbe da saborski zastupnici iz redova srpske nacionane manjine mogu biti samo osobe koje prethodno donesu dokaz da nisu sudjelovali u agresiji na Hrvatsku. Istovremeno bi trebalo ukinuti Povjerenstvo između hrvatskog Ministarstva pravosuđa i srpskog Ministarstva pravde koje ažurira popise ljudi, a hrvatskim braniteljima vratiti 115 milijuna kuna s kojim se financira rad Srpskog vijeća općina - poručio je Burić premijerki opisujući sramotnim situaciju u kojoj se hrvatskim generalima oduzimaju odličja i dodjeljuju “četničkim vojvodama”.

- Vojislav Stanimirović deklarirani je abolirani četnik koji uživa saborsku mirovinu, a nedavno mu je od strane hrvatske vlasti dodijeljeno i odličje - zaključio je Burić dok je njegov stranački kolega, hrvatski branitelj Miljenko Kolobarić dodao kako “zna da na proširivanju popisa branitelja radi Udruga Veritas”.

- Obistinjuju se naše crne slutnje kroz totalnu izdaju naših nacionalnih interesa. Sramotno je da nas se na graničnim prijelazima uhićuje. Razočaran sam maćehinskim odnosom prema hrvatskim braniteljima. Ovo je "dilanje" s nama u ova teška vremena - dodao je Kolobarić.

Ključne riječi

Komentara 34

V4
Vladimir12-4
15:08 09.01.2011.

Pa reklo bi se da smo opet jugoslavenska republika. HDZ, koji qurac radite.

DO
doktorica
15:21 09.01.2011.

Vojislav Stanimirović deklarirani je abolirani četnik koji uživa saborsku mirovinu, a nedavno mu je od strane hrvatske vlasti dodijeljeno i odličje -uzalud ruka pomirnica,uzalud \"prijateljski\"susreti dok se provodi ovakova politika.Ne samo da treba povući veleposlanika iz Srbije nego isto tako ukinuti abolicijski zakon po kojemu zlaočinci imaju slobodu kretanja u Hrvatskoj.Ako ne zastarjeva ratni zločin onda sve takove odmah procesuirati,a naročiti tog Stanimirovića!

WO
wolfgard
09:40 10.01.2011.

ovo danas što se događa je isto kao da su krajem \'40.-tih pozatvarali saveznike, a po cesti da se šeću Mussolini i Hitler.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije