Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijedlog zakona
Povratak na članak

Evo što predsjednik HBK kaže na najavu poreza crkvenim zajednicama

Predsjednik HBK ističe kako se radi o "prijedlogu zakona koji treba ozbiljno prostudirati"

Komentari 83

VO
vobrado
18:28 31.01.2014.

Vrlo korektan odgovor. Crkva je i do sada plaćala porez na sve profitabilne stvari. Druga je stvar što naša država ne poštuje privatnu imovinu koja je u cijelom svijetu svetinja. Država je dužna vratiti svu opljačkanu i oduzetu imovinu, bilo u naravi, ako je moguće, a ako nije moguće, onda u procijenjenoj novčanoj vrijednosti. I to je to. P.s. Zar bi Dobrovoljna Vatrogasna Društva trebala plaćati porez na članarine svojih članova.

VL
DO
domazl
18:33 31.01.2014.

Može se svećenike voljeti ili ne, ali je istina da se vlasništvo mora poštivati. Kako ga je tko stekao, nije predmet ove teme. Nitko do sada nije osporavao vlasništvo crkve, niti ga dovodio u pitanje. Nitko od nas nije kriv, ako država nije uzela ono što njoj pripada, već su krivi državni činovnici i vlasti. Pljuvati po nekome samo zato što nam nije drag, nije korektno. Niti ja nisam lud za pojedincima iz crkve, iako ju poštujem kao instituciju.

VL
Avatar Neron
Neron
19:15 31.01.2014.

Gospodo! Moja je želja na Misi u škrabicu ubaciti 10 kuna - trebam li dati državi zbog toga 2,5 kune? Tražiti račun? Koliki je angažman Crkve u pitanju Karitasa? Ajmo dalje! Ako dam svom djetetu džeparac od sto kuna, treba li mi dijete izdati fiskalni račun? Što ako pomognem prosjaku na cesti? Pišete nebuloze i gluposti! Svaka crkvena djelatnost koja je profitna - iznajmljivanje prostora, prodaja knjiga i sl. podliježe zakonu kojem podliježe identična djelatnost koja nije vođena od Crkve. Linićev balon kojeg pušta je samo nastavak Milanovićeve izjave o nedolasku Crkve na obilježavanje holokausta. Nedostaje im vanjskih neprijatelja, a trebaju okriviti nekoga za vlastite gospodarske neuspjehe. Osim toga brine ih i nedavni referendum gdje su se građani opredijelili za one vrijednosti koje zastupa i Crkva. Mnogi se ovdje spominju stvari koje su sramotne za Crkvu. No, nije li Šegon sramota za SDP, ili Sanader za HDZ? Da li su te dvije stranke zbog toga u svom temelju loše te ih treba zabraniti?

VL
DO
domazl
18:41 31.01.2014.

Kako bi reagirali nabrijani pojedinci da netko ( Bandić) ustupi njihovo zemljište nakorištenje HNS-u ( u ime naroda)? Pođimo od sebe!

VL
DU
Deleted user
19:11 31.01.2014.

opančarska mržnja fuj.

VL
US
U sridu
19:56 31.01.2014.

SVi osim tajkuna i komunista placaju porez.

VL
Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
19:53 31.01.2014.

Ne znaju kako spasiti proračun pa su sad iskoristili pogodnu priliku da bi se osvetili Crkvi, takve manipulacije crvenih su već odavno prozrene i smiješne. Crkva već plaća porez, a osim toga Crkva uzdržava sve pučke kuhinje, Caritas, škole i visokoobrazovne ustanove i bolnice. Da nema Crkve sirotinja i beskućnici bi živjeli u još većem jadu i bijedi, nije dosta da je Linić njih već svojim porezima bacio na ulicu nego sad želi udariti i po Crkvi koja se brine za njih. U našoj zemlji imamo mnogo ljudi koji se ponašaju kao da je Hrvatska 90% ateistička, a ne katolička zemlja, prihvatite već jednom da živite u katoličkoj zemlji i ne daje država novac Crkvi nego putem poreza to čine vjernici koji i uplaćuju najviše sredstava u proračun. Našim ateistima i crvenima i to smeta, oni bi htjeli urediti situaciju kao što je s HRT-om - 90% novaca za rad te antihrvatske televizije dolazi od Hrvata i katolika, a po programu i sadržajima koje nude čini se kao da vjernika dobivaju 1% novaca. Tako se to ne radi u demokraciji, nismo više u komunizmu i Crkva i vjernici imaju pravo ustati i boriti se za svoje vrijednosti i nitko ih nema pravo gurati u katakombe, a ponajmanje onih 3% militantnih ateista!

VL
Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
18:37 31.01.2014.

...da li treba plaćati porez rimskom caru?Na to im Isus odgovori:"Bogu božje,caru carevo"Mt.21,15-21.Ovo bi trbalo da bude orjenrir kuda i kako trba da se radi.Svatko,pa tako i Crkva bi trebala da plaća porez iako u dnašnje vrijeme je jedina "opzicija" današnjm "crvenim đavolima"

VL
Avatar rokoprčina
rokoprčina
08:30 01.02.2014.

Ni Isus nije plaća porez.

VL
IS
Iskra1
10:20 01.02.2014.

Alaj se javiljaju “prijatelji” katolicke crkve. Liniceva hajka protiv crkve. Uvijek neredi pocinju od ove vlade. . Crkva placa porez na operativni dio djelatnosti, a oporezivati donacije, milodare jest porez na porez, jer donatori milodarovatelji vec su na taj novacovac platili porez. Takvim gustom se ide protiv crkve, ustvari prikrivaju pod krinkom novih “zakona” pljacku crkve. Pronasli nacin borbe ateista i agnostika za svoju vjeru i protiv katolicke crkve. . Prije usvajanja kojekakvih zakona, trebamo potraziti korijen svih nasih problema, a odgovori na par pitanja mogli bi nam pomoci. . Odkuda jos od 80-tih u SRH “tajkunstvo” u Hrvatskoj? Odkud najednom toliko tajkuna danas ako su se pridrzavali komunistickih nacela ili su vec tada krali i varali? Ti isti su i bili planeri rata i pljacke Hrvatske, te uoci i za vrijeme rata 90-tih su si privilegirano “pokupovali bez natjecaja” svu vrijednost drzave, samo da bi se potom grabili za politicke pozicije i time stitili sebe. . Lustracija tajkuna, koja je kljuc nasem siromastvu danas, treba pod hitno na dnevni red, i tako cemo otplatiti dugove ili povratiti vrijednost u drzavnu riznicu. Mozda bi trebali poceti s predlagacem novih zakona?

VL
M3
Miške 3
07:21 01.02.2014.

Gospodo , ne pljujte po svojoj Crkvi- pljujete po sebi. Privatno vlasništvo je svetinja i Bandić nebi trebao biti jači od toga.

VL
JA
jadranskomore
22:15 31.01.2014.

neka plati najprije komunisticka partija hrvatske i njihov nasljednik SDp, sve sta su maznuli i odnijeli, jer je do 1995 hrvatska bila privatna a onda ju je zloglasna komunisticka partija privatizizirala na nacin ko HDZ/SDP hrvatsku 1991 do danas, neka vrate sve sta su ukralji, pa ce sami ostat u gacama.

VL
DO
doktorica
08:02 01.02.2014.

a tko je nedavno vratio zgrade u centru Zagreba jednoj zajednici?!Pa ako se njima vraća zašto se ne vrati i Crkvi?!Ili tu postoje dvostruka mjerila-što je sada moderno....

VL
Avatar angelkovich
angelkovich
22:46 31.01.2014.

kerovi laju i laju...a karavane prolaze

VL
ME
meditrad
19:36 31.01.2014.

Biozon

VL
DU
Dudek
15:00 01.02.2014.

Ako želimo dobru budućnost našoj dijeci. Sv mi moramo plaćati porez. Novac je za ozbiljne ljude. Dosta sa nkim privilegijama.

VL
AA
aabbcc
20:43 31.01.2014.

..poput milostinja i darova vjernika Bogu...______ Nije isto sto milostinja i darovi Gazda radnicima i zato samo ovo drugo treba oporezovati.

VL
Avatar čai
čai
20:17 31.01.2014.

cirkam čaj i odcepam ha ha

VL
Avatar čai
čai
20:09 31.01.2014.

il si sektaš ..il nisi ..he he ..

VL
Avatar čai
čai
20:27 31.01.2014.

tko je izabrao Frančeka za Papu treba vam neki tečaj , kurs , za skužit mislim ono kamoćemo se trudi već godinama , uspiješno.... štel bi reć ..

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.