Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
1 13°C

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
 • vobrado:

  Vrlo korektan odgovor. Crkva je i do sada plaćala porez na sve profitabilne stvari. Druga je stvar što naša država ne poštuje privatnu imovinu koja je u cijelom svijetu svetinja. Država je dužna vratiti svu opljačkanu i oduzetu imovinu, bilo ... prikaži još! u naravi, ako je moguće, a ako nije moguće, onda u procijenjenoj novčanoj vrijednosti. I to je to. P.s. Zar bi Dobrovoljna Vatrogasna Društva trebala plaćati porez na članarine svojih članova.

 • domazl:

  Može se svećenike voljeti ili ne, ali je istina da se vlasništvo mora poštivati. Kako ga je tko stekao, nije predmet ove teme. Nitko do sada nije osporavao vlasništvo crkve, niti ga dovodio u pitanje. Nitko od nas nije kriv, ... prikaži još! ako država nije uzela ono što njoj pripada, već su krivi državni činovnici i vlasti. Pljuvati po nekome samo zato što nam nije drag, nije korektno. Niti ja nisam lud za pojedincima iz crkve, iako ju poštujem kao instituciju.

 • Avatar Neron
  Neron:

  Gospodo! Moja je želja na Misi u škrabicu ubaciti 10 kuna - trebam li dati državi zbog toga 2,5 kune? Tražiti račun? Koliki je angažman Crkve u pitanju Karitasa? Ajmo dalje! Ako dam svom djetetu džeparac od sto kuna, treba ... prikaži još! li mi dijete izdati fiskalni račun? Što ako pomognem prosjaku na cesti? Pišete nebuloze i gluposti! Svaka crkvena djelatnost koja je profitna - iznajmljivanje prostora, prodaja knjiga i sl. podliježe zakonu kojem podliježe identična djelatnost koja nije vođena od Crkve. Linićev balon kojeg pušta je samo nastavak Milanovićeve izjave o nedolasku Crkve na obilježavanje holokausta. Nedostaje im vanjskih neprijatelja, a trebaju okriviti nekoga za vlastite gospodarske neuspjehe. Osim toga brine ih i nedavni referendum gdje su se građani opredijelili za one vrijednosti koje zastupa i Crkva. Mnogi se ovdje spominju stvari koje su sramotne za Crkvu. No, nije li Šegon sramota za SDP, ili Sanader za HDZ? Da li su te dvije stranke zbog toga u svom temelju loše te ih treba zabraniti?

Još iz rubrike Vijesti

Marin Miletić
2
KAMPANJA

Marin Miletić morao je ukloniti svoj spot zbog kršenja autorskih prava

Zlata Djurdjevic
KRIZA SUDSTVA

Zlata Đurđević o sukobu Plenkovića i Milanovića: Nije mi ugodno biti u ovome svemu

11
NOVA PODRHTAVANJA

Zabilježen potres jačine 2, 7 u Lici: 'U Perušiću fino zadrmalo'