Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODRŠKA UKRAJINSKOM NARODU

Hajduković zatražio od Jandrokovića: 'Pozovite Zelenskog da se obrati Hrvatskom saboru'

Zagreb: Predsjednik saborskog kluba Socijaldemokrata Domagoj Hajduković
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
07.05.2022.
u 09:38

Predsjednik Zelenskyy je postao simbol težnje jednog naroda za slobodom, demokracijom i ravnopravnog članstva u Uniji s drugim slobodoljubivim narodima - naveo je zastupnik socijaldemokrata

Saborski zastupnik Domagoj Hajduković uputio je dopis predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću u kojem predlaže da se pozove ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski da se obrati Saboru.

Hajduković je podsjetio kako je napad Ruske Federacije na Ukrajinu 24. veljače promijenio svijet i razobličio uvjerenje da smo u 21. stoljeću, barem u Europi, nadišli rješavanje međudržavnih sporova silom.

- Poštovani predsjedniče Hrvatskog sabora, predsjednik Ukrajine gosp. Volodymyr Zelenskyy postao je utjelovljenje ukrajinskog herojskog otpora. Predsjednik Zelenskyy je postao simbol težnje jednog naroda za slobodom, demokracijom i ravnopravnog članstva u Uniji s drugim slobodoljubivim narodima. On je uveo praksu da se često i rado obraća parlamentima diljem svijeta govoreći o agresiji i onome što možemo napraviti kako bi pomogli herojskom ukrajinskom narodu. Predlažem vam, stoga, da uputite poziv predsjedniku Zelenskom da se obrati Hrvatskom saboru. Vjerujem da bi tako obraćanje poslalo snažnu poruku našoj ukrajinskoj braći da nisu sami i da je Hrvatska, koja je i sama propatila užase agresije, s njima! - navodi se u dopisu.

Cijeli dopis možete pogledati ovdje.

Foto: Domagoj Hajduković

Pratite OVDJE što se događa u Ukrajini

Komentara 4

Avatar mofo
mofo
10:35 07.05.2022.

Sviđa mu se covjek... Macho..

Avatar Dragovit
Dragovit
20:22 07.05.2022.

A da taj hrabriša ode u Ukrajinu i tamo pokaže Rusima što zna?

VO
vorda400
19:34 07.05.2022.

Po čemu su nam Ukrajinci braća?jer imaju rat?da se vratimo malo u nazad sigurno mogu reći da nam nisu slali donacije u obliku oružja nego smo ga dobro pretplatili i njima i Rusima zahvaljujući prijateljima Amerikancima koji su navijali zaa Srbe sa čitavom Europom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije